Casar de Burbia Hombros
600-700 méteres magasságból, 50-100 éves tőkékről származó nagyon arányos, harmonikus, fajtajelleges mencia. Saját élesztővel erjedt, majd szinte kizárólag használt hordókban érett, hogy kizárják a hordós-pörköléses aromákat és megtartsák ennek a szexi szőlőfajtának az incselkedő, nyári virágos, piros gyümölcsös, földes, ibolyás, zsongító karakterét. Elég jól sikerült a mutatvány.
Casar de Burbia Mencia
A különböző magasságokban található dűlők termését külön szüretelték és erjesztették ki, ezután készítették el a tételek legharmonikusabb házasítását. Két hónapig tartották seprőn, majd 10-12 hónapig érlelték másod- és harmadtöltésű francia hordókban. Az eredmény? Egy komplex, finoman fűszeres, virágos, arányos testű, bársonyos tanninú, egzotikus aromákkal és finom ásványossággal incselkedő szexi mencia.
Casar de Burbia Tebaida
A birtok legmagasabb, köves területéről érkezik, ahol már alig van termőtalaj. Bierzóban a tebaida szó a fennsíkot jelenti. A bor 5000 literes nagy hordókban erjedt saját élesztővel, majd különböző méretű (225 - 700 l) franci hordókban érlelődött 16 hónapig. Esszenciális mencia, a fajta összes aromájával: erdei gyümölcsökkel, áfonyával, levendulás fűszerekkel, ibolyával, húsos, földes jegyekkel. Tömény, nagy formátumú, különleges bor, óriási hossz-szal.
Cava Grimau Brut Nature Magnum
Celler Bartolomé Clos Bartolomé
A Clos Bartolomé egészen mikro borászat: kevesebb mint 10000 palack összmennyiséggel évente. A területük - 7 hektár - Priorat délnyugati végén van, Bellmunt del Priorat városka környékén, a szőlők: garnacha és cariñena, melyek között sok egészen régi ültetvény is található. Top minőségű szőlő, hagyományos, szó szerint kézműves feldolgozásmód... A bor összetett, sokrétű, fekete és szárított gyümölcsökkel, aszalt szilvával, finom édes fűszerekkel, és enyhe pörköléses, hordós jegyekkel. Gazdagon gyümölcsös, érett, impresszív vörösbor nagyon selymes testtel és nagy hosszal.
Champagne Boizel Brut Reserve
40% pinot noir, 35% chardonnay, 25% meunier, 3 évet tartózkodott seprőn. Intenzív illatában fehér virágok és barackos aromák. Szuper, kiegyenlített és hosszan tartó, finom habzása van, a kortyban is inkább a gyümölcsös (barackos, nektarinos) tónusok jönnek egy kis süteményes karakterrel. Champagne gyümölcsösebb, kedvesebb oldala.
Chateau de la Gardine Chateauneuf-du-Pape
40-60 éves tőkék termése, kézi szüret, 9-14 hónap érlelés használt hordókban. Illatában és ízében is rengeteg málna és fekete bogyós gyümölcs, frissesség, finom hordófűszerek, csokoládé. Nyoma sincs túlérettségnek, "dzsemességnek", sokkal inkább fiatalos, friss stílusú Chateauneuf, mely ötvözi a könnyed, jól iható karaktert a tradíciókkal.
Clos Galena
Nemzetközi szinten elismert nagyágyú, klasszikus Priorat-bor. Gyönyörűen tükrözi vissza azt az egészen különleges környezetet ("terroirt"), ahonnan származik. Illatában ott vannak azok a tipikus fekete fűszeres, kissé "smoky" jegyek, amik annyira tipikusak Prioratban - mellette pedig a nagyon érett piros színű gyümölcsök. Kóstolva először a közepes, érett, integrált tanninok és a friss, élénk karakter tűnik fel, aztán csak úgy zuhognak a kortyba az érett piros gyümölcsök. 12 hónapig érlelték új francia hordóban, majd még két évig palackban, mire végre megkaparinthatta a nagyérdemű.
Clos Galena Moments del Montsant
Egyik legkomplexebb és legharmonikusabb borunk a teljes spanyol kínálatunkban. Alapját - mint Prioratban és a körülötte lévő Montsantban általában - a garnacha (40%) és a carinena (30%) adja, ezt egészíti ki egy kis syrah és cabernet (15-15%). Illata, aromatikája, ízei rendkívül összetettek - erdei gyümölcsök, érett feketebogyósok, édes fűszerek, tejcsoki, licorice... sok minden kiérezhető ebből a sokoldalú és nagyon puha textúrájú, szuper finom borból!