Bodega Santa Julia El Burro Malbec Natural
El Burro, azaz A Szamár egy minimális intervenció jegyében készült malbec. 100% organikus szőlőterületről származik a termés, saját élesztővel történt az erjesztés, nem használtak ként és nem is szűrték a bort. Azaz megfelel a natúrboros alapelveknek. Aromái és ízei nagyon frissen gyümölcsösek: tobzódhatunk a meggyes, szilvás, ringlós jegyekben. Meglepően hosszú és finom. :)
Bodegas Hacienda Monasterio
Őrületesen, zsongítóan harmonikus és komplex vörösbor, az előző évjáratokhoz képest slankított testtel, hordóval és tanninokkal, valamint maximumra tekert fekete gyümölcsökkel. Peter Sisseck "neoklasszikusnak" hívja ezt az új sítlust, melynek lényege a kicsivel koraibb szüret, nagyobb hozam, több gyümölcs, elegánsabb, áramvonalasabb szerkezet... A fő szőlőfajta a tempranillo helyi változata, a tinta del pais (85%), ezt egészíti ki egy kis cabernet sauvignon, merlot és malbec. Közepes testű, finoman-puhán tanninos csúcsvörös, rengeteg piros és fekete bogyóval és a nagysága mellett meglepő frissességgel.
Casar de Burbia Godello
Casar de Burbia Mencia
A különböző magasságokban található dűlők termését külön szüretelték és erjesztették ki, ezután készítették el a tételek legharmonikusabb házasítását. Két hónapig tartották seprőn, majd 10-12 hónapig érlelték másod- és harmadtöltésű francia hordókban. Az eredmény? Egy komplex, finoman fűszeres, virágos, arányos testű, bársonyos tanninú, egzotikus aromákkal és finom ásványossággal incselkedő szexi mencia.
Champagne Boizel Brut Reserve
40% pinot noir, 35% chardonnay, 25% meunier, 3 évet tartózkodott seprőn. Intenzív illatában fehér virágok és barackos aromák. Szuper, kiegyenlített és hosszan tartó, finom habzása van, a kortyban is inkább a gyümölcsös (barackos, nektarinos) tónusok jönnek egy kis süteményes karakterrel. Champagne gyümölcsösebb, kedvesebb oldala.
Chateau de la Gardine Chateauneuf-du-Pape
40-60 éves tőkék termése, kézi szüret, 9-14 hónap érlelés használt hordókban. Illatában és ízében is rengeteg málna és fekete bogyós gyümölcs, frissesség, finom hordófűszerek, csokoládé. Nyoma sincs túlérettségnek, "dzsemességnek", sokkal inkább fiatalos, friss stílusú Chateauneuf, mely ötvözi a könnyed, jól iható karaktert a tradíciókkal.
Coca i Fitó Samsara
A nagy spanyol (illetve katalán) presztízs borvidék, Priorat a legbarátságosabb, legmegközelíthetőbb formáját hozza ebben a borban... Mind idős ültetvény, 50% garnacha, 35% cariñena, plusz egy kis syrah és cabernet sauvignon. 12 hónapig érett francia és amerikai hordókban. Nagyon érett gyümölcsei vannak, mellette fűszeresség, herbális jegyek, ásványosság - és a korty elejétől a végéig meglévő cool frissesség. Egy Priorat, amit már fiatal korában is jó inni!
Coca i Fitó Tocat de l’Ala
Idős, 30-80 éves cariñena (55%) és garnacha (35%) házasítása, megbolondítva egy kis (10%) syrah-val. A területek Emporda borvidéken, Katalónia északi régiójában találhatók, a talaj nagyrészt pala, mely elnyeli, majd "visszaadja" a hőt, még tökéletesebb érést biztosítva a szőlőnek. A bort 4 hónapra francia és amerikai hordóba tették, "csak az íze végett" - összességében egy nagyon sima, intenzíven gyümölcsös házasítás kerekedett a dologból.
Covitoro Gran Cermeño Crianza
Több mint 100 éves tőkékről szüretelt szőlőből készül a Bodegas Covitoro egyik csúcsbora, a Gran Cermeño! A fajta a tempranillo helyi változata, a Tinta de Toro. Az érlelés hat hónapig tart, amerikai és francia hordókban. Könnyű test, sok, puha tannin, csiszolt, púderes textúra, rengeteg piros gyümölcs. Vagyis olyan, amilyennek a legjobb torói boroknak lenniük kell.