Cantina San Donaci Anticaia Negroamaro Salento
A fajtára jellemző sokrétű illattal indít: van benne sok fekete gyümölcs, áfonya, édesgyökér, kakaó... Aztán a szájban már csak simogat: enyhék a tanninok, legfeljebb közepes a savérzet - és megmarad a sok, érett piros és fekete bogyós gyümölcs. Csak acéltartályban volt, hordófűszerek tehát itt nem jönnek az utóízben, de enyhén megjelenik a fajtajelleges finom mandulás kesernye, amiről a negroamaro szőlő a nevét is kapta.
Cantina San Donaci Anticaia Primitivo del Salento
Cantina San Donaci Anticaia Salice Salentino Riserva
Minimum 6 hónapig kishordóban érlelt negroamaro. Az illatában megjelennek a fűszeres, borsos és a bőrös jegyek, kóstolva már inkább a szárított gyümölcsök dominálnak, valamint egy kis hordós-fás, toastos karakter is érződik. Nagyobb formátumú, érleltebb negro... nem pont a mindennapok bora, persze attól függ, kinek milyen egy mindennap.