Beso de Vino Trió
Bodegas del Rosario Estratos Monastrell – Syrah
Brunel de la Gardine Cotes-du-Rhone
Intenzíven gyümölcsös, közepesen telt, harmonikus "alapvörös" a Rhone-vidékről, mely nagyon-nagyon megéri az árát. Tobzódnak az ízében a piros bogyós gyümölcsök, melyeket rafkós fűszernövényes karakter tesz extrán szexivé. Jó a hossz, még a savérzet is egész rendes - szuperül el lehet lenni ezzel a kis déli, temperamentumos vörössel és az ára is haveri.
Brunel de la Gardine Maxime Cotes-du-Rhone
Bio művelésű szőlőből készült klasszikus GSM cuvée (grenache-syrah-mourvedre), melynek élénkek a piros gyümölcsös aromái, de ott van mellettük a syrah klasszikus borsos-fűszeres karaktere is. Jó ivású, patent vörös, mely acéltartályban, majd betonban érlelődött, így megmaradtak az elsődleges gyümölcs aromái és nagyon jól iható, kicsit behűtve, még nyári napokon is. Bármilyen paradicsomos étel és pizzák nagy barátja!
Brunel de la Gardine Rasteau
A Rasteau-ra, erre a meleg Rhone-i borvidékre annyira jellemző telt, érett karakter csak úgy árad ebből a borból, úgy, hogy mellette ott vannak a jó savak, melyek az élvezkedős-nyammogós stílus ellenére is lendületessé teszik. Az illatban klasszikus aszalt szilvás, sőt datolyás jegyek mellett rengeteg egzotikus fűszer, fahéj, licorice, szerecsendió. A kortyban jelentős aromaintenzitás, elsősorban meggy és feketeszeder, közepesen nagy és nagyon csiszolt tanninszerkezet, és Rasteau-hoz képest élénk savak. Az alkohol enyhén érezhető, de ha ez nem így lenne, el sem hinnénk, hogy Rasteau-ban vagyunk. Organikus szőlőből készült, melyre a varázslatosan szép címke is utal. Egészen sokszínű, bűbájos ital...
Cantina San Donaci Posta Vecchia Rosso Salento
Chateau de la Gardine Chateauneuf-du-Pape
40-60 éves tőkék termése, kézi szüret, 9-14 hónap érlelés használt hordókban. Illatában és ízében is rengeteg málna és fekete bogyós gyümölcs, frissesség, finom hordófűszerek, csokoládé. Nyoma sincs túlérettségnek, "dzsemességnek", sokkal inkább fiatalos, friss stílusú Chateauneuf, mely ötvözi a könnyed, jól iható karaktert a tradíciókkal.
Clos Galena
Nemzetközi szinten elismert nagyágyú, klasszikus Priorat-bor. Gyönyörűen tükrözi vissza azt az egészen különleges környezetet ("terroirt"), ahonnan származik. Illatában ott vannak azok a tipikus fekete fűszeres, kissé "smoky" jegyek, amik annyira tipikusak Prioratban - mellette pedig a nagyon érett piros színű gyümölcsök. Kóstolva először a közepes, érett, integrált tanninok és a friss, élénk karakter tűnik fel, aztán csak úgy zuhognak a kortyba az érett piros gyümölcsök. 12 hónapig érlelték új francia hordóban, majd még két évig palackban, mire végre megkaparinthatta a nagyérdemű.
Clos Galena Moments del Montsant
Egyik legkomplexebb és legharmonikusabb borunk a teljes spanyol kínálatunkban. Alapját - mint Prioratban és a körülötte lévő Montsantban általában - a garnacha (40%) és a carinena (30%) adja, ezt egészíti ki egy kis syrah és cabernet (15-15%). Illata, aromatikája, ízei rendkívül összetettek - erdei gyümölcsök, érett feketebogyósok, édes fűszerek, tejcsoki, licorice... sok minden kiérezhető ebből a sokoldalú és nagyon puha textúrájú, szuper finom borból!
Clos Galena Secrets de Mar Tinto
Szuper sima, puha, intenzíven aromás, gyümölcsös, ízig-vérig mediterrán vörösbor Katalónia forró fennsíkjáról, Terra Altából. Érett cseresznye, szeder, erdei gyümölcsök robbannak a szájba, a savérzet alacsony-közepes, a tanninok szinte omlanak. Carinena, garnacha és syrah házasítása, utóbbi dob egy kis fűszert is a forró nacis táncba.
Coca i Fitó Jaspi Negre
40-90 éves, öreg tőkés garnacha (45%), 40-80 éves cariñena (25%), valamint egy kis cabernet és syrah házasítása. 3 hónapig francia és amerikai hordókban érlelték, majd még egy évig föld alatti betontartályokban. Érett piros és fekete bogyós gyümölcsök, gyógynövényes, valamint fűszeres jegyek illegetik magukat, na és érezhető, de nagyon puha, csiszolt tanninok. Kifejlett szerkezetű, mégis könnyen fogyasztható nagy vörös cuvée.
Coca i Fitó Samsara
A nagy spanyol (illetve katalán) presztízs borvidék, Priorat a legbarátságosabb, legmegközelíthetőbb formáját hozza ebben a borban... Mind idős ültetvény, 50% garnacha, 35% cariñena, plusz egy kis syrah és cabernet sauvignon. 12 hónapig érett francia és amerikai hordókban. Nagyon érett gyümölcsei vannak, mellette fűszeresség, herbális jegyek, ásványosság - és a korty elejétől a végéig meglévő cool frissesség. Egy Priorat, amit már fiatal korában is jó inni!