Brunel de la Gardine Maxime Cotes-du-Rhone
Bio művelésű szőlőből készült klasszikus GSM cuvée (grenache-syrah-mourvedre), melynek élénkek a piros gyümölcsös aromái, de ott van mellettük a syrah klasszikus borsos-fűszeres karaktere is. Jó ivású, patent vörös, mely acéltartályban, majd betonban érlelődött, így megmaradtak az elsődleges gyümölcs aromái és nagyon jól iható, kicsit behűtve, még nyári napokon is. Bármilyen paradicsomos étel és pizzák nagy barátja!
Clos Galena
Nemzetközi szinten elismert nagyágyú, klasszikus Priorat-bor. Gyönyörűen tükrözi vissza azt az egészen különleges környezetet ("terroirt"), ahonnan származik. Illatában ott vannak azok a tipikus fekete fűszeres, kissé "smoky" jegyek, amik annyira tipikusak Prioratban - mellette pedig a nagyon érett piros színű gyümölcsök. Kóstolva először a közepes, érett, integrált tanninok és a friss, élénk karakter tűnik fel, aztán csak úgy zuhognak a kortyba az érett piros gyümölcsök. 12 hónapig érlelték új francia hordóban, majd még két évig palackban, mire végre megkaparinthatta a nagyérdemű.
Clos Galena Moments del Montsant
Egyik legkomplexebb és legharmonikusabb borunk a teljes spanyol kínálatunkban. Alapját - mint Prioratban és a körülötte lévő Montsantban általában - a garnacha (40%) és a carinena (30%) adja, ezt egészíti ki egy kis syrah és cabernet (15-15%). Illata, aromatikája, ízei rendkívül összetettek - erdei gyümölcsök, érett feketebogyósok, édes fűszerek, tejcsoki, licorice... sok minden kiérezhető ebből a sokoldalú és nagyon puha textúrájú, szuper finom borból!
Clos Galena Secrets de Mar Tinto
Szuper sima, puha, intenzíven aromás, gyümölcsös, ízig-vérig mediterrán vörösbor Katalónia forró fennsíkjáról, Terra Altából. Érett cseresznye, szeder, erdei gyümölcsök robbannak a szájba, a savérzet alacsony-közepes, a tanninok szinte omlanak. Carinena, garnacha és syrah házasítása, utóbbi dob egy kis fűszert is a forró nacis táncba.
Coca i Fitó Jaspi Negre
40-90 éves, öreg tőkés garnacha (45%), 40-80 éves cariñena (25%), valamint egy kis cabernet és syrah házasítása. 3 hónapig francia és amerikai hordókban érlelték, majd még egy évig föld alatti betontartályokban. Érett piros és fekete bogyós gyümölcsök, gyógynövényes, valamint fűszeres jegyek illegetik magukat, na és érezhető, de nagyon puha, csiszolt tanninok. Kifejlett szerkezetű, mégis könnyen fogyasztható nagy vörös cuvée.
Coca i Fitó Tocat de l’Ala
Idős, 30-80 éves cariñena (55%) és garnacha (35%) házasítása, megbolondítva egy kis (10%) syrah-val. A területek Emporda borvidéken, Katalónia északi régiójában találhatók, a talaj nagyrészt pala, mely elnyeli, majd "visszaadja" a hőt, még tökéletesebb érést biztosítva a szőlőnek. A bort 4 hónapra francia és amerikai hordóba tették, "csak az íze végett" - összességében egy nagyon sima, intenzíven gyümölcsös házasítás kerekedett a dologból.
JM Cazes Domaine de l’Ostal Estibals Rouge
Minervois egy dél-francia borvidék, mely sok borértő titkos kedvence komplex, elegáns és elképesztő ár-érték arányú boraival. Az Ostal Estibals megmutatja Minervois minden szépségét - gazdag illatában fekete gyümölcsök, nyári kerti fűszerek, licorice... Kóstolva nagy aromaintenzitás érződik, sok feketeszeder, feketeribizli; sima, szuper minőségű tannin, pont megfelelő savérzet. Minden nagy harmóniában van ebben az egyensúlyos, arányos, szép borban!
Saint Louis de Provence Rosé
A Coteaux Varois en Provence területről érkezik ez a rozé, ahol nyáron is hűvösebbek az éjszakák, és a nagy napközbeni hőingadozás miatt a borok még frissebbek és gyümölcsösebbek. A Saint Louis igazi best buy rozé, halvány rózsaszín színnel és mindenféle izgalmas citruskavalkádokkal illatban és ízben.