Mas Blanch i Jové Petit Blanc Saó
Mas Blanch i Jové Petit Saó
Ravasz kis bor - elsőre talán puhának, aszalványosnak tűnhet, de aztán szépen kiereszti a körmeit. A garnacha (30%) valóban főtt, aszalt meggyeket, epreket hoz a házasításba, de a tempranillo (50%) és a cabernet sauvignon (20%) viszont testet, színt és erőt is. Szedres, meggyes, epres és egy kicsit fügés ízek mellett a 8 hónapos francia és amerikai hordós érlelésnek köszönhetően fűszeres, pörköléses karakter is megjelenik az utóízben.
Mas Blanch i Jové Saó Abrivat
40% tempranillo (amit arrafelé Ull de Llebrének hívnak), 35% garnacha, 25% cabernet sauvignon. Az illatban piros bogyós gyümölcsök és egészen intenzív fűszeresség (fahéj, feketebors). Sima tanninok, lágy, de strukturált házasítás; 12 hónapig volt francia és amerikai hordókban. A hordós érlelés szépen érződik a kortyban, de integráltan... csak finoman!