Cantina San Donaci Anticaia Negroamaro Salento
A fajtára jellemző sokrétű illattal indít: van benne sok fekete gyümölcs, áfonya, édesgyökér, kakaó... Aztán a szájban már csak simogat: enyhék a tanninok, legfeljebb közepes a savérzet - és megmarad a sok, érett piros és fekete bogyós gyümölcs. Csak acéltartályban volt, hordófűszerek tehát itt nem jönnek az utóízben, de enyhén megjelenik a fajtajelleges finom mandulás kesernye, amiről a negroamaro szőlő a nevét is kapta.
Cantina San Donaci Anticaia Primitivo del Salento
Cantina San Donaci Anticaia Salice Salentino Riserva
Minimum 6 hónapig kishordóban érlelt negroamaro. Az illatában megjelennek a fűszeres, borsos és a bőrös jegyek, kóstolva már inkább a szárított gyümölcsök dominálnak, valamint egy kis hordós-fás, toastos karakter is érződik. Nagyobb formátumú, érleltebb negro... nem pont a mindennapok bora, persze attól függ, kinek milyen egy mindennap.
Cantina San Donaci Contrada del Falco
Illatában enyhe piros bogyósok, ribizli, szilva, aztán idővel megjelennek az aszalványok is és a borsos fűszeresség. 50% negroamaro, 25% malvasia nera, 25% primitivo. Szép, érett tanninok, pugliai borhoz képest meglepően jó savérzet, fűszeres, enyhén hordós utóíz. Arányos, egyensúlyos, szofisztikált darab - nem a lágy, puha Puglia játékmackó, vannak azért oroszlánkörmei.
Cantina San Donaci Fulgeo Negroamaro Salento
Cantina San Donaci Posta Vecchia Rosso Salento
Cantina San Donaci Primus Primitivo di Manduria
Concilio Marzemino
Az Alpok lábainál, melegebb klímán, hordalékos, agyagos talajon terem ez a ritka szőlőfajta, a marzemino, mely éppen ilyen körülmények között mutatja a legszebb oldalát. Szépen megtartja a savakat, sokféle piros gyümölcsös aromákat ad, plusz a fajtára jellemző karakteres, gyógynövényes, fűszeres jelleget. A tanninok nagyon enyhék, a test közepes. Kifejezetten enyhe, könnyű ivású nyári vörösbor.
Corte Adami Amarone della Valpolicella
Expresszív, sötét, nagy vörösbor. A kézi szüret és gondos fürtválogatás után acéltartályban erjedt, majd 5 hektós nagy hordóban folytatta pályafutását, végül 24 hónapot pihent, érett kis francia hordóban. Húsos, feketegyümölcsös, sőt kissé toastos-füstös nagyágyú. Szuperérett és integrált gyümölcsök, puha tanninok, aszaltmeggyes, édesfűszeres, tömény íz- és alkoholbomba. Nagyon klasszikusan amaronés, csalódás kizárva.
Corte Adami Soave
Tipikus soavés illat fehér szirmú virágokkal és fehér húsú gyümölcsökkel, plusz egy kis citrusossággal. Kézzel szüretelték, majd a kierjedt bort 2 hónapig seprőn tartották és folyamatosan kevergették (battonage). Közepes testű, jó savú, friss, "itatós" fehérbor, érezhető, funky ásványossággal az utóízben.