Cantina San Donaci Anticaia Negroamaro Salento
A fajtára jellemző sokrétű illattal indít: van benne sok fekete gyümölcs, áfonya, édesgyökér, kakaó... Aztán a szájban már csak simogat: enyhék a tanninok, legfeljebb közepes a savérzet - és megmarad a sok, érett piros és fekete bogyós gyümölcs. Csak acéltartályban volt, hordófűszerek tehát itt nem jönnek az utóízben, de enyhén megjelenik a fajtajelleges finom mandulás kesernye, amiről a negroamaro szőlő a nevét is kapta.
Concilio Marzemino
Az Alpok lábainál, melegebb klímán, hordalékos, agyagos talajon terem ez a ritka szőlőfajta, a marzemino, mely éppen ilyen körülmények között mutatja a legszebb oldalát. Szépen megtartja a savakat, sokféle piros gyümölcsös aromákat ad, plusz a fajtára jellemző karakteres, gyógynövényes, fűszeres jelleget. A tanninok nagyon enyhék, a test közepes. Kifejezetten enyhe, könnyű ivású nyári vörösbor.
Corte Adami Soave Classico Cimalta
Minimum 30 éves tőkékről származik, a Soave Classico területről. Kézzel szüretelték, majd négy hónapig tartották seprőn. A szokásos soavés virágos és érett sárga gyümölcsös aromák mellett érezhetően megjelenik a vulkanikus talajra utaló ásványos karakter. Nagy gyümölcskoncentráció és szép hossz... 100% garganega szőlőből készült. Trebbiano, az nuku.
Corte Adami Valpolicella
Pico Maccario Gavi di Gavi
Karakteres, a cortese szőlőfajtára jellemző illat- és ízjegyek: sokféle citrus aroma mellett finom gyógynövényesség, édeskömény... Seprőn tartották néhány hónapig, ettől a textúra enyhén krémes, de összességében ez a fehérbor a "fresh and fruity" ligában játszik. Enyhe ásványosság a végén színesíti az összképet.