Heumann Evelyne’s Choice
Bodegas del Rosario Estratos Monastrell – Syrah
Cantina San Donaci Posta Vecchia Rosso Salento
Brunel de la Gardine Maxime Cotes-du-Rhone
Bio művelésű szőlőből készült klasszikus GSM cuvée (grenache-syrah-mourvedre), melynek élénkek a piros gyümölcsös aromái, de ott van mellettük a syrah klasszikus borsos-fűszeres karaktere is. Jó ivású, patent vörös, mely acéltartályban, majd betonban érlelődött, így megmaradtak az elsődleges gyümölcs aromái és nagyon jól iható, kicsit behűtve, még nyári napokon is. Bármilyen paradicsomos étel és pizzák nagy barátja!
Clos Galena Secrets de Mar Tinto
Szuper sima, puha, intenzíven aromás, gyümölcsös, ízig-vérig mediterrán vörösbor Katalónia forró fennsíkjáról, Terra Altából. Érett cseresznye, szeder, erdei gyümölcsök robbannak a szájba, a savérzet alacsony-közepes, a tanninok szinte omlanak. Carinena, garnacha és syrah házasítása, utóbbi dob egy kis fűszert is a forró nacis táncba.
Saint Louis de Provence Rosé
A Coteaux Varois en Provence területről érkezik ez a rozé, ahol nyáron is hűvösebbek az éjszakák, és a nagy napközbeni hőingadozás miatt a borok még frissebbek és gyümölcsösebbek. A Saint Louis igazi best buy rozé, halvány rózsaszín színnel és mindenféle izgalmas citruskavalkádokkal illatban és ízben.
Brunel de la Gardine Cotes-du-Rhone
Intenzíven gyümölcsös, közepesen telt, harmonikus "alapvörös" a Rhone-vidékről, mely nagyon-nagyon megéri az árát. Tobzódnak az ízében a piros bogyós gyümölcsök, melyeket rafkós fűszernövényes karakter tesz extrán szexivé. Jó a hossz, még a savérzet is egész rendes - szuperül el lehet lenni ezzel a kis déli, temperamentumos vörössel és az ára is haveri.
Clos Galena Moments del Montsant
Egyik legkomplexebb és legharmonikusabb borunk a teljes spanyol kínálatunkban. Alapját - mint Prioratban és a körülötte lévő Montsantban általában - a garnacha (40%) és a carinena (30%) adja, ezt egészíti ki egy kis syrah és cabernet (15-15%). Illata, aromatikája, ízei rendkívül összetettek - erdei gyümölcsök, érett feketebogyósok, édes fűszerek, tejcsoki, licorice... sok minden kiérezhető ebből a sokoldalú és nagyon puha textúrájú, szuper finom borból!
Estandon Reflet Rosé
A Reflet rozé Provence szívéből érkezik, ahol a mediterrán klímát egy kis kontinentális hatás is éri, az altalaj pedig mészkő. Az eredmény: szuper érettség mellett finoman birizgáló savak és élénkség. Tele van izgalmas gyümölcsökkel - citrusokkal (de nem ám citrommal, sokkal inkább rózsaszín pomelóval, vérnaranccsal) és finom, koranyárt idéző szamócákkal. Komplex, friss és imádnivaló.
JM Cazes Domaine de l’Ostal Estibals Rouge
Minervois egy dél-francia borvidék, mely sok borértő titkos kedvence komplex, elegáns és elképesztő ár-érték arányú boraival. Az Ostal Estibals megmutatja Minervois minden szépségét - gazdag illatában fekete gyümölcsök, nyári kerti fűszerek, licorice... Kóstolva nagy aromaintenzitás érződik, sok feketeszeder, feketeribizli; sima, szuper minőségű tannin, pont megfelelő savérzet. Minden nagy harmóniában van ebben az egyensúlyos, arányos, szép borban!
Estandon Heritage Rosé
Cote de Provence ősi ültetvényeiről származik, ahol az olivafák között már sok évszázaddal ezelőtt is szőlőt műveltek. A talaj itt változatos: pala, mészkő és agyag, az innen érkező bor pedig komplex és sokoldalú. Az aromák között barack, körte, sárgadinnye, citrusok - és persze az igazi provence-i rozékból elmaradthatatlan mediterrán fűszerek...
Brunel de la Gardine Rasteau
A Rasteau-ra, erre a meleg Rhone-i borvidékre annyira jellemző telt, érett karakter csak úgy árad ebből a borból, úgy, hogy mellette ott vannak a jó savak, melyek az élvezkedős-nyammogós stílus ellenére is lendületessé teszik. Az illatban klasszikus aszalt szilvás, sőt datolyás jegyek mellett rengeteg egzotikus fűszer, fahéj, licorice, szerecsendió. A kortyban jelentős aromaintenzitás, elsősorban meggy és feketeszeder, közepesen nagy és nagyon csiszolt tanninszerkezet, és Rasteau-hoz képest élénk savak. Az alkohol enyhén érezhető, de ha ez nem így lenne, el sem hinnénk, hogy Rasteau-ban vagyunk. Organikus szőlőből készült, melyre a varázslatosan szép címke is utal. Egészen sokszínű, bűbájos ital...
Coca i Fitó Jaspi Negre
40-90 éves, öreg tőkés garnacha (45%), 40-80 éves cariñena (25%), valamint egy kis cabernet és syrah házasítása. 3 hónapig francia és amerikai hordókban érlelték, majd még egy évig föld alatti betontartályokban. Érett piros és fekete bogyós gyümölcsök, gyógynövényes, valamint fűszeres jegyek illegetik magukat, na és érezhető, de nagyon puha, csiszolt tanninok. Kifejlett szerkezetű, mégis könnyen fogyasztható nagy vörös cuvée.
Estandon Impression Rosé
Cotes de Provence nyugati végén, a festői Saint-Victoire-hegy lábánál találhatók az ültetvények. A hely sok művészt megihletett - látható többek között Paul Cézanne festményein is, talán innen is a bor neve... A Mistral szél itt erőteljes, a hűvösebb klíma miatt az érés tovább tart, ami egészen szép szerkezetet kölcsönöz a bornak. Teltebb, krémesebb, "nagyobb" rozé az Impressions, és mégis élénk, jó savú, tele érett citrusokkal és finom fűszerekkel. Nagy klasszis az Estandon kínálatából.
Grandes Vinos Anayón Selección
Az Anayon Selección egy rendkívül sokszínű és harmonikus bor. A cabernet erőt és szerkezetet, a syrah fűszereket és érett tanninokat, a tempranillo gyümölcsöket és élénkséget hoz a házasításba. A fajták egyharmad-egyharmad arányban vannak, a cabernet francia, a syrah amerikai, a tempranillo spanyol hordóban töltött közel egy évet. A Grandes Vinos egyik legjobb, legkomplexebb bora.
Coca i Fitó Tocat de l’Ala
Idős, 30-80 éves cariñena (55%) és garnacha (35%) házasítása, megbolondítva egy kis (10%) syrah-val. A területek Emporda borvidéken, Katalónia északi régiójában találhatók, a talaj nagyrészt pala, mely elnyeli, majd "visszaadja" a hőt, még tökéletesebb érést biztosítva a szőlőnek. A bort 4 hónapra francia és amerikai hordóba tették, "csak az íze végett" - összességében egy nagyon sima, intenzíven gyümölcsös házasítás kerekedett a dologból.
Beso de Vino Trió
Coca i Fitó Samsara
A nagy spanyol (illetve katalán) presztízs borvidék, Priorat a legbarátságosabb, legmegközelíthetőbb formáját hozza ebben a borban... Mind idős ültetvény, 50% garnacha, 35% cariñena, plusz egy kis syrah és cabernet sauvignon. 12 hónapig érett francia és amerikai hordókban. Nagyon érett gyümölcsei vannak, mellette fűszeresség, herbális jegyek, ásványosság - és a korty elejétől a végéig meglévő cool frissesség. Egy Priorat, amit már fiatal korában is jó inni!