Zuazo Gastón Crianza
Egy Rioja, ami évről évre bezsebel díjakat és magas pontszámokat, de az ára egészen baráti marad. :) Az illatában a feketebogyós gyümik mellett megjelenik a Zuazo Gaston borokra szinte mindig jellemző mély, dohányos, földes jegy is. Közepesen telt, komplex, de nem túl nehéz finomság, 12 hónapot volt francia és amerikai hordókban (25%-uk új hordó). Jellegzetes még a csinos matt palackruhája is.
Pago de Larrainzar Angel
Őrületes nagy best buy borunk! Harmonikus szép nagy navarrai cuvée, tempranillo alapokon, plusz bordeaux-i fajtákkal megpakolva. Érett, szilvás, meggyes, széles szerkezetű, egyensúlyos vörösbor, 3 hónapig érlelték francia hordóban, amitől finom fűszeres, kávés karakter is van az utóízben. Sokszínű, pöpec nagy bor, ami ha nagyobb presztízsű borvidékről érkezne, két-háromszor ennyibe kerülne.
Karácsonyig kivételes kedvezménnyel adjuk: 4500 Ft helyett 2900 Ft-ért minden vásárlónknak (klubtagoknak és nem klubtagoknak egyaránt)!
Estandon Heritage Rosé
Cote de Provence ősi ültetvényeiről származik, ahol az olivafák között már sok évszázaddal ezelőtt is szőlőt műveltek. A talaj itt változatos: pala, mészkő és agyag, az innen érkező bor pedig komplex és sokoldalú. Az aromák között barack, körte, sárgadinnye, citrusok - és persze az igazi provence-i rozékból elmaradthatatlan mediterrán fűszerek...
Enrique Mendoza La Tremenda Monastrell
Friss feketecseresznye, piros bogyósok és a hordós érlelés édes fűszerei, kakaó keverednek a La Tremenda illatában. A test közepes, aromái között kóstolva is az erdei gyümölcsök és a finom csokis-hordós karakter viszik a prímet. Meglepően bársonyos a textúra. 100% monastrell, 12 hónap amerikai hordó. Nagy formátumú, de jó ivású cucc, super smart buy.
Casar de Burbia Godello
Covitoro Gran Cermeño Crianza
Több mint 100 éves tőkékről szüretelt szőlőből készül a Bodegas Covitoro egyik csúcsbora, a Gran Cermeño! A fajta a tempranillo helyi változata, a Tinta de Toro. Az érlelés hat hónapig tart, amerikai és francia hordókban. Könnyű test, sok, puha tannin, csiszolt, púderes textúra, rengeteg piros gyümölcs. Vagyis olyan, amilyennek a legjobb torói boroknak lenniük kell.
Familia Zuccardi Q Malbec
Familia Zuccardi Concreto Malbec
Mendoza (és egész Argentína) egyik legjobb területéről, a Pareja Altemiráról, 1100 méter magasból, meszes, krétás talajról érkezik a szőlő ehhez a borhoz. Egész fürtös préselést, pontosabban lábbal taposást alkalmaztak, hogy a feldolgozás minél kíméletesebb legyen és a bor minél inkább tisztán gyümölcsös. Betontartályban erjedt és érett, nincs hordós karakter, csak a tisztán kék bogyós és málnás gyümölcsös finomságok!
Le Manzane Conegliano Valdobbiadene Prosecco Brut
"Komoly" prosecco, már ha lehet ezt a jelzőt használni a proseccóra. Az alapbort három hónapig tartották seprőn, majd a második erjesztéskor is kapott három hónapos seprős érlelést, ennek köszönhetően ebben a proseccóban az intenzív gyümölcsös jegyek mellett már a hagyományos pezsgős, toastos, kenyérhéjas karakter is megjelenik. A test közepes, enyhén krémes, a buborékok nagyon finom szemcsések, nem tolakodók, de hosszan tartanak. Komplex és elegáns proszi.
Casar de Burbia Mencia
A különböző magasságokban található dűlők termését külön szüretelték és erjesztették ki, ezután készítették el a tételek legharmonikusabb házasítását. Két hónapig tartották seprőn, majd 10-12 hónapig érlelték másod- és harmadtöltésű francia hordókban. Az eredmény? Egy komplex, finoman fűszeres, virágos, arányos testű, bársonyos tanninú, egzotikus aromákkal és finom ásványossággal incselkedő szexi mencia.
Bodegas Hacienda Monasterio
Őrületesen, zsongítóan harmonikus és komplex vörösbor, az előző évjáratokhoz képest slankított testtel, hordóval és tanninokkal, valamint maximumra tekert fekete gyümölcsökkel. Peter Sisseck "neoklasszikusnak" hívja ezt az új sítlust, melynek lényege a kicsivel koraibb szüret, nagyobb hozam, több gyümölcs, elegánsabb, áramvonalasabb szerkezet... A fő szőlőfajta a tempranillo helyi változata, a tinta del pais (85%), ezt egészíti ki egy kis cabernet sauvignon, merlot és malbec. Közepes testű, finoman-puhán tanninos csúcsvörös, rengeteg piros és fekete bogyóval és a nagysága mellett meglepő frissességgel.
Chateau de la Gardine Chateauneuf-du-Pape
40-60 éves tőkék termése, kézi szüret, 9-14 hónap érlelés használt hordókban. Illatában és ízében is rengeteg málna és fekete bogyós gyümölcs, frissesség, finom hordófűszerek, csokoládé. Nyoma sincs túlérettségnek, "dzsemességnek", sokkal inkább fiatalos, friss stílusú Chateauneuf, mely ötvözi a könnyed, jól iható karaktert a tradíciókkal.
Grandes Vinos Anayón Selección
Az Anayon Selección egy rendkívül sokszínű és harmonikus bor. A cabernet erőt és szerkezetet, a syrah fűszereket és érett tanninokat, a tempranillo gyümölcsöket és élénkséget hoz a házasításba. A fajták egyharmad-egyharmad arányban vannak, a cabernet francia, a syrah amerikai, a tempranillo spanyol hordóban töltött közel egy évet. A Grandes Vinos egyik legjobb, legkomplexebb bora.
Bodega Santa Julia El Burro Malbec Natural
El Burro, azaz A Szamár egy minimális intervenció jegyében készült malbec. 100% organikus szőlőterületről származik a termés, saját élesztővel történt az erjesztés, nem használtak ként és nem is szűrték a bort. Azaz megfelel a natúrboros alapelveknek. Aromái és ízei nagyon frissen gyümölcsösek: tobzódhatunk a meggyes, szilvás, ringlós jegyekben. Meglepően hosszú és finom. :)