Thank you! Here's your free product.
Bodega Santa Julia El Burro Malbec Natural
El Burro, azaz A Szamár egy minimális intervenció jegyében készült malbec. 100% organikus szőlőterületről származik a termés, saját élesztővel történt az erjesztés, nem használtak ként és nem is szűrték a bort. Azaz megfelel a natúrboros alapelveknek. Aromái és ízei nagyon frissen gyümölcsösek: tobzódhatunk a meggyes, szilvás, ringlós jegyekben. Meglepően hosszú és finom. :)
Bodegas Hacienda Monasterio
Őrületesen, zsongítóan harmonikus és komplex vörösbor, az előző évjáratokhoz képest slankított testtel, hordóval és tanninokkal, valamint maximumra tekert fekete gyümölcsökkel. Peter Sisseck "neoklasszikusnak" hívja ezt az új sítlust, melynek lényege a kicsivel koraibb szüret, nagyobb hozam, több gyümölcs, elegánsabb, áramvonalasabb szerkezet... A fő szőlőfajta a tempranillo helyi változata, a tinta del pais (85%), ezt egészíti ki egy kis cabernet sauvignon, merlot és malbec. Közepes testű, finoman-puhán tanninos csúcsvörös, rengeteg piros és fekete bogyóval és a nagysága mellett meglepő frissességgel.
Casar de Burbia Godello
Casar de Burbia Mencia
A különböző magasságokban található dűlők termését külön szüretelték és erjesztették ki, ezután készítették el a tételek legharmonikusabb házasítását. Két hónapig tartották seprőn, majd 10-12 hónapig érlelték másod- és harmadtöltésű francia hordókban. Az eredmény? Egy komplex, finoman fűszeres, virágos, arányos testű, bársonyos tanninú, egzotikus aromákkal és finom ásványossággal incselkedő szexi mencia.
Champagne Boizel Brut Reserve
40% pinot noir, 35% chardonnay, 25% meunier, 3 évet tartózkodott seprőn. Intenzív illatában fehér virágok és barackos aromák. Szuper, kiegyenlített és hosszan tartó, finom habzása van, a kortyban is inkább a gyümölcsös (barackos, nektarinos) tónusok jönnek egy kis süteményes karakterrel. Champagne gyümölcsösebb, kedvesebb oldala.
Chateau de la Gardine Chateauneuf-du-Pape
40-60 éves tőkék termése, kézi szüret, 9-14 hónap érlelés használt hordókban. Illatában és ízében is rengeteg málna és fekete bogyós gyümölcs, frissesség, finom hordófűszerek, csokoládé. Nyoma sincs túlérettségnek, "dzsemességnek", sokkal inkább fiatalos, friss stílusú Chateauneuf, mely ötvözi a könnyed, jól iható karaktert a tradíciókkal.
Coca i Fitó Samsara
A nagy spanyol (illetve katalán) presztízs borvidék, Priorat a legbarátságosabb, legmegközelíthetőbb formáját hozza ebben a borban... Mind idős ültetvény, 50% garnacha, 35% cariñena, plusz egy kis syrah és cabernet sauvignon. 12 hónapig érett francia és amerikai hordókban. Nagyon érett gyümölcsei vannak, mellette fűszeresség, herbális jegyek, ásványosság - és a korty elejétől a végéig meglévő cool frissesség. Egy Priorat, amit már fiatal korában is jó inni!
Coca i Fitó Tocat de l’Ala
Idős, 30-80 éves cariñena (55%) és garnacha (35%) házasítása, megbolondítva egy kis (10%) syrah-val. A területek Emporda borvidéken, Katalónia északi régiójában találhatók, a talaj nagyrészt pala, mely elnyeli, majd "visszaadja" a hőt, még tökéletesebb érést biztosítva a szőlőnek. A bort 4 hónapra francia és amerikai hordóba tették, "csak az íze végett" - összességében egy nagyon sima, intenzíven gyümölcsös házasítás kerekedett a dologból.
Covitoro Gran Cermeño Crianza
Több mint 100 éves tőkékről szüretelt szőlőből készül a Bodegas Covitoro egyik csúcsbora, a Gran Cermeño! A fajta a tempranillo helyi változata, a Tinta de Toro. Az érlelés hat hónapig tart, amerikai és francia hordókban. Könnyű test, sok, puha tannin, csiszolt, púderes textúra, rengeteg piros gyümölcs. Vagyis olyan, amilyennek a legjobb torói boroknak lenniük kell.
De Chanceny Crémant de Loire
Enrique Mendoza La Tremenda Monastrell
Friss feketecseresznye, piros bogyósok és a hordós érlelés édes fűszerei, kakaó keverednek a La Tremenda illatában. A test közepes, aromái között kóstolva is az erdei gyümölcsök és a finom csokis-hordós karakter viszik a prímet. Meglepően bársonyos a textúra. 100% monastrell, 12 hónap amerikai hordó. Nagy formátumú, de jó ivású cucc, super smart buy.
Enrique Mendoza Las Quebradas Monastrell
Bakművelésű, idős tőkékről származó bor. Öntözést nem alkalmaztak, a talaj tápanyagban rendkívül szegény, ennek köszönhetően a hozam nagyon korlátozott, és a bor rendkívül koncentrált lett. A piros bogyós gyümölcsök mellett feketeborsos fűszeresség, krétás textúra, ásványosság és frissítő savérzet érezhető. Nyitott kádban erjedt, majd 500 literes hordókban érlelték 16 hónapig. Brutál koncentráció és egyensúly...
Estandon Heritage Rosé
Cote de Provence ősi ültetvényeiről származik, ahol az olivafák között már sok évszázaddal ezelőtt is szőlőt műveltek. A talaj itt változatos: pala, mészkő és agyag, az innen érkező bor pedig komplex és sokoldalú. Az aromák között barack, körte, sárgadinnye, citrusok - és persze az igazi provence-i rozékból elmaradthatatlan mediterrán fűszerek...
Familia Zuccardi Concreto Malbec
Mendoza (és egész Argentína) egyik legjobb területéről, a Pareja Altemiráról, 1100 méter magasból, meszes, krétás talajról érkezik a szőlő ehhez a borhoz. Egész fürtös préselést, pontosabban lábbal taposást alkalmaztak, hogy a feldolgozás minél kíméletesebb legyen és a bor minél inkább tisztán gyümölcsös. Betontartályban erjedt és érett, nincs hordós karakter, csak a tisztán kék bogyós és málnás gyümölcsös finomságok!
Familia Zuccardi José Malbec
90% malbec, 10% cabernet sauvignon. Illatában a fekete és kék bogyósok mellett fűszernövények, menta, teásság. Komoly, finomra csiszolt tanninérzet, az utóízben pedig finom étcsokis jegyek. Többségében nagy (2500 literes) hordókban érett - inkább a nagy szerkezet és gazdag gyümölcsösség a meghatározó, és nem a hordósság.
Familia Zuccardi Poligonos San Pablo Malbec
1400 méter magasból, a híres-neves Uco-völgyből érkezik ez a szikár, elegáns malbec. Intenzíven fekete gyümölcs, mint általában a jó malbecek, de mellette a szerkezete is figyelemreméltó: érezhető, csiszolt tanninérzet, jó savak, finoman fanyar karakter. Még hosszú évek érlelési potenciálja van benne!
Familia Zuccardi Q Malbec
Familia Zuccardi Serie A Malbec
Arányos, egyensúlyos smart buy malbec a nagy nevű Zuccarditól! Kézzel szüretelték, saját élesztővel erjedt, a tétel egy része 8 hónapig francia hordókban érett. A szokásos malbeces piros és fekete bogyós gyümölcscunami mellett megjelenik a hordós érlelés enyhe csokis, levendulás-fűszeres karaktere is.
Grandes Vinos Anayón Selección
Az Anayon Selección egy rendkívül sokszínű és harmonikus bor. A cabernet erőt és szerkezetet, a syrah fűszereket és érett tanninokat, a tempranillo gyümölcsöket és élénkséget hoz a házasításba. A fajták egyharmad-egyharmad arányban vannak, a cabernet francia, a syrah amerikai, a tempranillo spanyol hordóban töltött közel egy évet. A Grandes Vinos egyik legjobb, legkomplexebb bora.
Le Manzane Conegliano Valdobbiadene Prosecco Brut
"Komoly" prosecco, már ha lehet ezt a jelzőt használni a proseccóra. Az alapbort három hónapig tartották seprőn, majd a második erjesztéskor is kapott három hónapos seprős érlelést, ennek köszönhetően ebben a proseccóban az intenzív gyümölcsös jegyek mellett már a hagyományos pezsgős, toastos, kenyérhéjas karakter is megjelenik. A test közepes, enyhén krémes, a buborékok nagyon finom szemcsések, nem tolakodók, de hosszan tartanak. Komplex és elegáns proszi.