Chateau de la Gardine Chateauneuf-du-Pape
40-60 éves tőkék termése, kézi szüret, 9-14 hónap érlelés használt hordókban. Illatában és ízében is rengeteg málna és fekete bogyós gyümölcs, frissesség, finom hordófűszerek, csokoládé. Nyoma sincs túlérettségnek, "dzsemességnek", sokkal inkább fiatalos, friss stílusú Chateauneuf, mely ötvözi a könnyed, jól iható karaktert a tradíciókkal.
Enrique Mendoza La Tremenda Monastrell
Friss feketecseresznye, piros bogyósok és a hordós érlelés édes fűszerei, kakaó keverednek a La Tremenda illatában. A test közepes, aromái között kóstolva is az erdei gyümölcsök és a finom csokis-hordós karakter viszik a prímet. Meglepően bársonyos a textúra. 100% monastrell, 12 hónap amerikai hordó. Nagy formátumú, de jó ivású cucc, super smart buy.
Enrique Mendoza Las Quebradas Monastrell
Bakművelésű, idős tőkékről származó bor. Öntözést nem alkalmaztak, a talaj tápanyagban rendkívül szegény, ennek köszönhetően a hozam nagyon korlátozott, és a bor rendkívül koncentrált lett. A piros bogyós gyümölcsök mellett feketeborsos fűszeresség, krétás textúra, ásványosság és frissítő savérzet érezhető. Nyitott kádban erjedt, majd 500 literes hordókban érlelték 16 hónapig. Brutál koncentráció és egyensúly...