Pago de Larrainzar Angel
Őrületes nagy best buy borunk! Harmonikus szép nagy navarrai cuvée, tempranillo alapokon, plusz bordeaux-i fajtákkal megpakolva. Érett, szilvás, meggyes, széles szerkezetű, egyensúlyos vörösbor, 3 hónapig érlelték francia hordóban, amitől finom fűszeres, kávés karakter is van az utóízben. Sokszínű, pöpec nagy bor, ami ha nagyobb presztízsű borvidékről érkezne, két-háromszor ennyibe kerülne.
Karácsonyig kivételes kedvezménnyel adjuk: 4500 Ft helyett 2900 Ft-ért minden vásárlónknak (klubtagoknak és nem klubtagoknak egyaránt)!
Covitoro Gran Cermeño Crianza
Több mint 100 éves tőkékről szüretelt szőlőből készül a Bodegas Covitoro egyik csúcsbora, a Gran Cermeño! A fajta a tempranillo helyi változata, a Tinta de Toro. Az érlelés hat hónapig tart, amerikai és francia hordókban. Könnyű test, sok, puha tannin, csiszolt, púderes textúra, rengeteg piros gyümölcs. Vagyis olyan, amilyennek a legjobb torói boroknak lenniük kell.
Enrique Mendoza La Tremenda Monastrell
Friss feketecseresznye, piros bogyósok és a hordós érlelés édes fűszerei, kakaó keverednek a La Tremenda illatában. A test közepes, aromái között kóstolva is az erdei gyümölcsök és a finom csokis-hordós karakter viszik a prímet. Meglepően bársonyos a textúra. 100% monastrell, 12 hónap amerikai hordó. Nagy formátumú, de jó ivású cucc, super smart buy.
Zuazo Gastón Crianza
Egy Rioja, ami évről évre bezsebel díjakat és magas pontszámokat, de az ára egészen baráti marad. :) Az illatában a feketebogyós gyümik mellett megjelenik a Zuazo Gaston borokra szinte mindig jellemző mély, dohányos, földes jegy is. Közepesen telt, komplex, de nem túl nehéz finomság, 12 hónapot volt francia és amerikai hordókban (25%-uk új hordó). Jellegzetes még a csinos matt palackruhája is.
Le Manzane Conegliano Valdobbiadene Prosecco Brut
"Komoly" prosecco, már ha lehet ezt a jelzőt használni a proseccóra. Az alapbort három hónapig tartották seprőn, majd a második erjesztéskor is kapott három hónapos seprős érlelést, ennek köszönhetően ebben a proseccóban az intenzív gyümölcsös jegyek mellett már a hagyományos pezsgős, toastos, kenyérhéjas karakter is megjelenik. A test közepes, enyhén krémes, a buborékok nagyon finom szemcsések, nem tolakodók, de hosszan tartanak. Komplex és elegáns proszi.
Casar de Burbia Godello
Estandon Heritage Rosé
Cote de Provence ősi ültetvényeiről származik, ahol az olivafák között már sok évszázaddal ezelőtt is szőlőt műveltek. A talaj itt változatos: pala, mészkő és agyag, az innen érkező bor pedig komplex és sokoldalú. Az aromák között barack, körte, sárgadinnye, citrusok - és persze az igazi provence-i rozékból elmaradthatatlan mediterrán fűszerek...
Casar de Burbia Mencia
A különböző magasságokban található dűlők termését külön szüretelték és erjesztették ki, ezután készítették el a tételek legharmonikusabb házasítását. Két hónapig tartották seprőn, majd 10-12 hónapig érlelték másod- és harmadtöltésű francia hordókban. Az eredmény? Egy komplex, finoman fűszeres, virágos, arányos testű, bársonyos tanninú, egzotikus aromákkal és finom ásványossággal incselkedő szexi mencia.
De Chanceny Crémant de Loire
Familia Zuccardi Serie A Malbec
Arányos, egyensúlyos smart buy malbec a nagy nevű Zuccarditól! Kézzel szüretelték, saját élesztővel erjedt, a tétel egy része 8 hónapig francia hordókban érett. A szokásos malbeces piros és fekete bogyós gyümölcscunami mellett megjelenik a hordós érlelés enyhe csokis, levendulás-fűszeres karaktere is.
Grandes Vinos Anayón Selección
Az Anayon Selección egy rendkívül sokszínű és harmonikus bor. A cabernet erőt és szerkezetet, a syrah fűszereket és érett tanninokat, a tempranillo gyümölcsöket és élénkséget hoz a házasításba. A fajták egyharmad-egyharmad arányban vannak, a cabernet francia, a syrah amerikai, a tempranillo spanyol hordóban töltött közel egy évet. A Grandes Vinos egyik legjobb, legkomplexebb bora.
Bodega Santa Julia El Burro Malbec Natural
El Burro, azaz A Szamár egy minimális intervenció jegyében készült malbec. 100% organikus szőlőterületről származik a termés, saját élesztővel történt az erjesztés, nem használtak ként és nem is szűrték a bort. Azaz megfelel a natúrboros alapelveknek. Aromái és ízei nagyon frissen gyümölcsösek: tobzódhatunk a meggyes, szilvás, ringlós jegyekben. Meglepően hosszú és finom. :)
Coca i Fitó Tocat de l’Ala
Idős, 30-80 éves cariñena (55%) és garnacha (35%) házasítása, megbolondítva egy kis (10%) syrah-val. A területek Emporda borvidéken, Katalónia északi régiójában találhatók, a talaj nagyrészt pala, mely elnyeli, majd "visszaadja" a hőt, még tökéletesebb érést biztosítva a szőlőnek. A bort 4 hónapra francia és amerikai hordóba tették, "csak az íze végett" - összességében egy nagyon sima, intenzíven gyümölcsös házasítás kerekedett a dologból.
Familia Zuccardi Q Malbec
Roquette & Cazes
Az egyik legjobb vörösbor a Douro folyó vidékéről. 60% touriga nacional, 25% tinta roriz (ami ugye, a spanyol tempranillo, de ezt nem mondjuk ki Portugáliában) és 15% touriga franca. Kézzel szüretelt, óvatosan dédelgetett szépség. 18 hónapig érlelték francia hordókban. Telt, nagy szerkezetű, de arányos csúcsbor feketebogyósokkal és egészen finomra csiszolt tanninokkal.
Coca i Fitó Samsara
A nagy spanyol (illetve katalán) presztízs borvidék, Priorat a legbarátságosabb, legmegközelíthetőbb formáját hozza ebben a borban... Mind idős ültetvény, 50% garnacha, 35% cariñena, plusz egy kis syrah és cabernet sauvignon. 12 hónapig érett francia és amerikai hordókban. Nagyon érett gyümölcsei vannak, mellette fűszeresség, herbális jegyek, ásványosság - és a korty elejétől a végéig meglévő cool frissesség. Egy Priorat, amit már fiatal korában is jó inni!
Enrique Mendoza Las Quebradas Monastrell
Bakművelésű, idős tőkékről származó bor. Öntözést nem alkalmaztak, a talaj tápanyagban rendkívül szegény, ennek köszönhetően a hozam nagyon korlátozott, és a bor rendkívül koncentrált lett. A piros bogyós gyümölcsök mellett feketeborsos fűszeresség, krétás textúra, ásványosság és frissítő savérzet érezhető. Nyitott kádban erjedt, majd 500 literes hordókban érlelték 16 hónapig. Brutál koncentráció és egyensúly...