Bodega Santa Julia El Burro Malbec Natural
El Burro, azaz A Szamár egy minimális intervenció jegyében készült malbec. 100% organikus szőlőterületről származik a termés, saját élesztővel történt az erjesztés, nem használtak ként és nem is szűrték a bort. Azaz megfelel a natúrboros alapelveknek. Aromái és ízei nagyon frissen gyümölcsösek: tobzódhatunk a meggyes, szilvás, ringlós jegyekben. Meglepően hosszú és finom. :)
Bodegas D. Mateos La Mateo Vendimia
A Bodegas Mateos egyik, még megfizethető árú csúcsbora. 70% tempranillo, 27% garnacha, 3% graciano. A borászat "Salobral" nevű, legemblematikusabb, meszes-agyagos talajú területéről származik. Rengeteg gyümölcs aromát villant: szedret, meggyet, feketeribizlit, szilvát, kinek mi kell... A gyümölcscunami mellett nagyon szépen integrált hordós jegyek érezhetők a 14 hónapos új francia hordós érlelésből. Hosszú és komplex Rioja.
Bodegas D. Mateos Letargo Reserva
Bodegas D. Mateos Tio Martín
Bodegas del Rosario Estratos Macabeo (3l)
Zöldalma, citrusok, enyhe fűszernövényes karakter... Azaz egy minden ízében frissítő fehérbor (100% macabeo fajtából) Spanyolország dél-keleti sarkából. Ha nem fogyna el egy hét alatt, a praktikus, háromliteres bag-in-box csomagolásnak hála, sem probléma - bár ez az opció (a nem-elfogyás) erősen valószerűtlen még kis létszámú háztartásokban is.
Bodegas del Rosario Estratos Monastrell – Syrah
Bodegas del Rosario Estratos Monastrell (3l)
Dél-Spanyolország sztár szőlőfajtája, a monastrell szuperpraktikusan bezsákolva 3 literes bag-in-boxba. Így több hétig is eláll a motyó, anélkül, hogy a bor oxidálódna, az 1 dl-re kiszámolt ár (200 Ft) pedig extra boldogságbonbon lehet ennek az ízig-vérig déli, meggyes, málnás, enyhén fűszernövényes gyümölcslének a kóstolgatása közben.
Bodegas Hacienda Monasterio
Őrületesen, zsongítóan harmonikus és komplex vörösbor, az előző évjáratokhoz képest slankított testtel, hordóval és tanninokkal, valamint maximumra tekert fekete gyümölcsökkel. Peter Sisseck "neoklasszikusnak" hívja ezt az új sítlust, melynek lényege a kicsivel koraibb szüret, nagyobb hozam, több gyümölcs, elegánsabb, áramvonalasabb szerkezet... A fő szőlőfajta a tempranillo helyi változata, a tinta del pais (85%), ezt egészíti ki egy kis cabernet sauvignon, merlot és malbec. Közepes testű, finoman-puhán tanninos csúcsvörös, rengeteg piros és fekete bogyóval és a nagysága mellett meglepő frissességgel.
Brunel de la Gardine Cotes du Rhone Blanc
Rendkívül íz- és aromagazdag Rhone-vidéki fehér, mely öt szőlőfajta házasításából készült és csak acéltartályban érlelődött. Őszibarack, körte, virágok, érett citrusok jönnek illatban, ízben széles trópusi gyümölcsös dáridót produkál. A test rendesen érződik, szinte vastag a textúra, melynek szépen ellentartanak a jó savak és az egészen intenzív, szexi ásványos karakter.
Brunel de la Gardine Cotes-du-Rhone
Intenzíven gyümölcsös, közepesen telt, harmonikus "alapvörös" a Rhone-vidékről, mely nagyon-nagyon megéri az árát. Tobzódnak az ízében a piros bogyós gyümölcsök, melyeket rafkós fűszernövényes karakter tesz extrán szexivé. Jó a hossz, még a savérzet is egész rendes - szuperül el lehet lenni ezzel a kis déli, temperamentumos vörössel és az ára is haveri.
Brunel de la Gardine Maxime Cotes-du-Rhone
Bio művelésű szőlőből készült klasszikus GSM cuvée (grenache-syrah-mourvedre), melynek élénkek a piros gyümölcsös aromái, de ott van mellettük a syrah klasszikus borsos-fűszeres karaktere is. Jó ivású, patent vörös, mely acéltartályban, majd betonban érlelődött, így megmaradtak az elsődleges gyümölcs aromái és nagyon jól iható, kicsit behűtve, még nyári napokon is. Bármilyen paradicsomos étel és pizzák nagy barátja!