AT Roca Cava Reserva Brut Nature
Teljesen organikus módon készült, csak természetes élesztőt használtak,, majd 20 hónapig érlelték seprőn. Komplex, sokrétű cava, illatában fehér húsú gyümölcsök, citrusok és édeskömény. Kóstolva barackos-citrusos gyümölcsök és a finom szemcsés bubik mellett egy pici sós, sós fűszeres karakter is megjelenik, ami még izgalmasabbá teszi.
Bodegas del Rosario Estratos Macabeo (3l)
Zöldalma, citrusok, enyhe fűszernövényes karakter... Azaz egy minden ízében frissítő fehérbor (100% macabeo fajtából) Spanyolország dél-keleti sarkából. Ha nem fogyna el egy hét alatt, a praktikus, háromliteres bag-in-box csomagolásnak hála, sem probléma - bár ez az opció (a nem-elfogyás) erősen valószerűtlen még kis létszámú háztartásokban is.
Cava Grimau Brut Nature Magnum
Mas Blanch i Jové Petit Blanc Saó
Nadal Brut Reserva Original Corpinnat
A nagy gyűjtőkategória Cava DO-ból kivált néhány pincészet megalapította a Corpinnatot és szigorú szabályokat hoztak saját maguknak, így a Nadalra is érvényes, hogy 100%-ban organikusan művelik a szőlőt, csak saját termést dolgoznak fel és kézzel szüretelnek, valamint minimum 18 hónapig érlelik a pezsgőiket. A Brut Reserva Originalt történetesen 36 hónapig érlelték, és ez már az illatban is érződik: a finom briósos, süteményes aromák mellett mogyorós, mandulás jegyek is felvillannak. Kóstolva az érett almás-körtés ízeken túl enyhe toastosság fedezhető fel. Nagyon finomak a bubik és szuperhosszan tartanak.
Pepe Mendoza Casa Agrícola Blanco
Biodinamikus művelés, tradicionális szemlélet, mediterrán klíma... Pepe Mendoza mindhárom szőlőfajtából kihozza a legszebbet, legjobbat! A bor 5000 literes tartályokban erjedt spontán, majd a palackozásig seprőn maradt, és egészen minimális ként adtak hozzá - szinte natúr... Rendkívül aromás, sokszínű, vidám és szerethető fehér házasítás!
Real Agrado Viura
Gazdag illat barackkal, trópusi gyümölcsökkel és enyhe gyógynövényességgel. 40 éves tőkék, kézi szüret, a gyümölcsösség megőrzése érdekében alacsony hőmérsékleten történő erjesztés, csak acéltartályban. Jó savú, izgalmasan gyümis, könnyedségében is komplex viura (avagy macabeo, ahogy másfelé hívják).
Trencadis por Grimau Brut Nature
A hagyományos katalán fajták mellett chardonnay-t is tartalmaz a Grimau komplex cavája, mely a barcelonai Gaudi-épületeken is látható csempékről kapta a nevét. 18 hónapig érlelték seprőn, amitől az érett barackos, fehér húsú gyümölcsös jegyek mellett finom toast és briós is keveredik az illatában. Sokrétű, egészen telt, finom cava, tele izgalmas nüanszokkal.