1–24 termék, összesen 40 db

Alsina & Sarda Cava Brut Blanc de Blancs

4.450 Ft
3.850 Ft
Komplex illattal támadó cava - van benne sok citrus, alma, zöldalma, körte és egy kis virágosság is. A buborékok egészen intenzívek, de szép szerkezetűek - nincs orrba tolulós bumfordiság... Kóstolva is a sok citrus és almás ízjegyek játszanak velünk - szuper kis cava, barátságos áron!

Alsina & Sarda Cava Brut Nature Vintage

4.450 Ft
3.850 Ft
Csontszáraz, nagyon frissítő cava, citrusos, lime-os, zöldalmás karakterrel. A brut nature-ök rajongói kedvelni fogják, mert itt aztán sehol nincs nyalós cukimukiság, csak a friss, zesty, szikár, fanyar veretés, kiváló buborékokkal és meglepően szép hosszal!

Alsina & Sarda Cava Brut Reserva

4.900 Ft
4.200 Ft
40% macabeó, 40% xarel-ló, 20% parellada. csak a színlevet és az első,kíméletes préselés levét használták. 20 hónapig érlelték palackban a második erjesztés során, így az Alsinára jellemző gyümölcsös, citrusos karakter mellett itt már a briósos, sütis jegyek is megjelennek. Komplex reserva cava, világbajnok áron.

AT Roca Cantallops Xarel-lo

8.250 Ft
7.150 Ft
Hűvös, elegáns, sokrétegű fehérbor. Mészköves talaj, északi kitettség, 65 éves tőkék... Mi más is lehetne az eredmény, mint egy ilyen komplex, feszes, ásványos gyönyörűség! 100%-ban a katalánok savhangsúlyos borokat adó szőlőfajtájából, a xarel-lóból készült, de a 8 hónapos hordós érlelés és seprőn tartás szépen kerekíti az összképet: az AT Roca xarel-lója minden évben kiemelkedik krémességével, finom aromáival és összetettségével.

AT Roca Cava Esparter Brut Nature

12.500 Ft
10.500 Ft
A pincészet által legtöbbre tartott macabeo szőlőből készült, 100%-ban. Az alapbort félévig hordóba is tették, majd a pezsgőt minimum 40 hónapig érlelték palackban. A szőlők 55 éves, azaz "öreg" tőkék, a terület északnyugati kitettségű, hűvös mikroklímájú. A buborékok egészen finomak, szinte krémesek, az almás-körtés, plusz briósos aromák mellett vanília, toast és egy kis füstös karakter is érezhető. Széles, krémes, telt, nagy cava, ízben is intenzív fehér húsú gyümölcsösséggel és süteményes jegyekkel.

AT Roca Cava Reserva Brut Nature

7.900 Ft
6.850 Ft
Teljesen organikus módon készült, csak természetes élesztőt használtak,, majd 20 hónapig érlelték seprőn. Komplex, sokrétű cava, illatában fehér húsú gyümölcsök, citrusok és édeskömény. Kóstolva barackos-citrusos gyümölcsök és a finom szemcsés bubik mellett egy pici sós, sós fűszeres karakter is megjelenik, ami még izgalmasabbá teszi.

AT Roca Cava Rosat Reserva Extra Brut

8.700 Ft
7.600 Ft
50% macabeo, 50% monastrell, melyek házasságából egy szépséges, lazacszínű rozé cava született. Aromái között eper és erdei bogyós gyümik fedezhetők fel és a 20 hónapos seprőn tartásból és hosszú érlelésből eredő finom süteményesség. Friss, intenzíven gyümölcsös, krémes textúrájú, komplex cava.

Beso de Vino Organic Tempranillo

3.450 Ft
2.950 Ft
Organikus művelésből származó, jó ivású, epres, málnás aromákat hintő tempranillónk! Komplikálatlan, természetes gyümölcslé, avagy egy bor, amit mindenki szeret, és amit senkinek sem kell megmagyarázni.

Beso de Vino Trió

10.000 Ft
8.500 Ft
A Grandes Vinos kooperatíva több mint 700 szőlőtermelőt egyesít Cariñenában, a termést közösen dolgozzák fel és értékesítik. Cariñena a világ

Bodega Santa Julia El Burro Malbec Natural

8.000 Ft
7.200 Ft
El Burro, azaz A Szamár egy minimális intervenció jegyében készült malbec. 100% organikus szőlőterületről származik a termés, saját élesztővel történt az erjesztés, nem használtak ként és nem is szűrték a bort. Azaz megfelel a natúrboros alapelveknek. Aromái és ízei nagyon frissen gyümölcsösek: tobzódhatunk a meggyes, szilvás, ringlós jegyekben. Meglepően hosszú és finom. :)

Bodegas Hacienda Monasterio

21.300 Ft
17.900 Ft
Őrületesen, zsongítóan harmonikus és komplex vörösbor, az előző évjáratokhoz képest slankított testtel, hordóval és tanninokkal, valamint maximumra tekert fekete gyümölcsökkel. Peter Sisseck "neoklasszikusnak" hívja ezt az új sítlust, melynek lényege a kicsivel koraibb szüret, nagyobb hozam, több gyümölcs, elegánsabb, áramvonalasabb szerkezet... A fő szőlőfajta a tempranillo helyi változata, a tinta del pais (85%), ezt egészíti ki egy kis cabernet sauvignon, merlot és malbec. Közepes testű, finoman-puhán tanninos csúcsvörös, rengeteg piros és fekete bogyóval és a nagysága mellett meglepő frissességgel.

Brunel de la Gardine Maxime Cotes-du-Rhone

4.900 Ft
4.200 Ft
Bio művelésű szőlőből készült klasszikus GSM cuvée (grenache-syrah-mourvedre), melynek élénkek a piros gyümölcsös aromái, de ott van mellettük a syrah klasszikus borsos-fűszeres karaktere is. Jó ivású, patent vörös, mely acéltartályban, majd betonban érlelődött, így megmaradtak az elsődleges gyümölcs aromái és nagyon jól iható, kicsit behűtve, még nyári napokon is. Bármilyen paradicsomos étel és pizzák nagy barátja!

Brunel de la Gardine Rasteau

6.700 Ft
5.900 Ft
A Rasteau-ra, erre a meleg Rhone-i borvidékre annyira jellemző telt, érett karakter csak úgy árad ebből a borból, úgy, hogy mellette ott vannak a jó savak, melyek az élvezkedős-nyammogós stílus ellenére is lendületessé teszik. Az illatban klasszikus aszalt szilvás, sőt datolyás jegyek mellett rengeteg egzotikus fűszer, fahéj, licorice, szerecsendió. A kortyban jelentős aromaintenzitás, elsősorban meggy és feketeszeder, közepesen nagy és nagyon csiszolt tanninszerkezet, és Rasteau-hoz képest élénk savak. Az alkohol enyhén érezhető, de ha ez nem így lenne, el sem hinnénk, hogy Rasteau-ban vagyunk. Organikus szőlőből készült, melyre a varázslatosan szép címke is utal. Egészen sokszínű, bűbájos ital...

De Chanceny Crémant de Loire

6.900 Ft
5.950 Ft
Briós, lédús sárga alma és citrusok nagy találkozása. Frissítő savú, nagyön üccsis crémant, melyben azért van gazdagság, test és szép hossz is.

Il Colle Baio DOCG Prosecco

6.200 Ft
5.400 Ft
Conegliano - Valdobbiadenén belül a Baio nevű domb lejtőiről származik a szőlő, melyek között a glera mellett bianchetta, perera és verdiso is található. Összetett, szép illatú prosecco, virágokkal és barackokkal. A trópusi gyümölcsös, barackos aromák kóstolva is vissza-visszatérnek. Kedves és intenzíven gyümölcsös cucc.

Mas Blanch i Jové Petit Blanc Saó

5.200 Ft
4.500 Ft
70% garnacha blanca, 22% macabeo, csak acéltartályt látott. Könnyű, gyümölcsös, nyakalós darab, virágos illattal, citrusokkal, kóstolva pedig a citrusok mellett trópusi gyümölcsök aromáival.

Mas Blanch i Jové Petit Saó

5.500 Ft
4.850 Ft
Ravasz kis bor - elsőre talán puhának, aszalványosnak tűnhet, de aztán szépen kiereszti a körmeit. A garnacha (30%) valóban főtt, aszalt meggyeket, epreket hoz a házasításba, de a tempranillo (50%) és a cabernet sauvignon (20%) viszont testet, színt és erőt is. Szedres, meggyes, epres és egy kicsit fügés ízek mellett a 8 hónapos francia és amerikai hordós érlelésnek köszönhetően fűszeres, pörköléses karakter is megjelenik az utóízben.

Mas Blanch i Jové Saó Abrivat

7.500 Ft
6.750 Ft
40% tempranillo (amit arrafelé Ull de Llebrének hívnak), 35% garnacha, 25% cabernet sauvignon. Az illatban piros bogyós gyümölcsök és egészen intenzív fűszeresség (fahéj, feketebors). Sima tanninok, lágy, de strukturált házasítás; 12 hónapig volt francia és amerikai hordókban. A hordós érlelés szépen érződik a kortyban, de integráltan... csak finoman!

Nodus En La Parra Blanco

3.500 Ft
3.000 Ft
Százszázalékig bio és vegán fehérbor Valencia D.O.-ból. A nagy, szőlős, virágos illatot a muskotály adja, az almás-citrusos, friss karaktert, jó savszerkezetet pedig a chardonnay. Szuper kis, könnyű házasítás, melyben a két fajta tökéletesen kiegészíti egymást.

Nodus En La Parra Tinto

3.500 Ft
3.000 Ft
Kedves és szép, nagy kortyokban iható változat Dél-Spanyolország kedvelt szőlőjéből, a bobalból. Hordót nem látott, gyümölcsös (ribizlis, meggyes) finomság, melyben megjelennek a bobalra jellemző gyógynövényes, enyhén rusztikus jegyek is.