Mind a(z) 15 találat megjelenítve

Beso de Vino Organic Tempranillo

3.450 Ft
2.950 Ft
Organikus művelésből származó, jó ivású, epres, málnás aromákat hintő tempranillónk! Komplikálatlan, természetes gyümölcslé, avagy egy bor, amit mindenki szeret, és amit senkinek sem kell megmagyarázni.

Bodega Santa Julia El Burro Malbec Natural

8.000 Ft
7.200 Ft
El Burro, azaz A Szamár egy minimális intervenció jegyében készült malbec. 100% organikus szőlőterületről származik a termés, saját élesztővel történt az erjesztés, nem használtak ként és nem is szűrték a bort. Azaz megfelel a natúrboros alapelveknek. Aromái és ízei nagyon frissen gyümölcsösek: tobzódhatunk a meggyes, szilvás, ringlós jegyekben. Meglepően hosszú és finom. :)

Bodegas Hacienda Monasterio

21.300 Ft
17.900 Ft
Őrületesen, zsongítóan harmonikus és komplex vörösbor, az előző évjáratokhoz képest slankított testtel, hordóval és tanninokkal, valamint maximumra tekert fekete gyümölcsökkel. Peter Sisseck "neoklasszikusnak" hívja ezt az új sítlust, melynek lényege a kicsivel koraibb szüret, nagyobb hozam, több gyümölcs, elegánsabb, áramvonalasabb szerkezet... A fő szőlőfajta a tempranillo helyi változata, a tinta del pais (85%), ezt egészíti ki egy kis cabernet sauvignon, merlot és malbec. Közepes testű, finoman-puhán tanninos csúcsvörös, rengeteg piros és fekete bogyóval és a nagysága mellett meglepő frissességgel.

Brunel de la Gardine Maxime Cotes-du-Rhone

4.900 Ft
4.200 Ft
Bio művelésű szőlőből készült klasszikus GSM cuvée (grenache-syrah-mourvedre), melynek élénkek a piros gyümölcsös aromái, de ott van mellettük a syrah klasszikus borsos-fűszeres karaktere is. Jó ivású, patent vörös, mely acéltartályban, majd betonban érlelődött, így megmaradtak az elsődleges gyümölcs aromái és nagyon jól iható, kicsit behűtve, még nyári napokon is. Bármilyen paradicsomos étel és pizzák nagy barátja!

Brunel de la Gardine Rasteau

6.700 Ft
5.900 Ft
A Rasteau-ra, erre a meleg Rhone-i borvidékre annyira jellemző telt, érett karakter csak úgy árad ebből a borból, úgy, hogy mellette ott vannak a jó savak, melyek az élvezkedős-nyammogós stílus ellenére is lendületessé teszik. Az illatban klasszikus aszalt szilvás, sőt datolyás jegyek mellett rengeteg egzotikus fűszer, fahéj, licorice, szerecsendió. A kortyban jelentős aromaintenzitás, elsősorban meggy és feketeszeder, közepesen nagy és nagyon csiszolt tanninszerkezet, és Rasteau-hoz képest élénk savak. Az alkohol enyhén érezhető, de ha ez nem így lenne, el sem hinnénk, hogy Rasteau-ban vagyunk. Organikus szőlőből készült, melyre a varázslatosan szép címke is utal. Egészen sokszínű, bűbájos ital...

Mas Blanch i Jové Petit Saó

5.500 Ft
4.850 Ft
Ravasz kis bor - elsőre talán puhának, aszalványosnak tűnhet, de aztán szépen kiereszti a körmeit. A garnacha (30%) valóban főtt, aszalt meggyeket, epreket hoz a házasításba, de a tempranillo (50%) és a cabernet sauvignon (20%) viszont testet, színt és erőt is. Szedres, meggyes, epres és egy kicsit fügés ízek mellett a 8 hónapos francia és amerikai hordós érlelésnek köszönhetően fűszeres, pörköléses karakter is megjelenik az utóízben.

Mas Blanch i Jové Saó Abrivat

7.500 Ft
6.750 Ft
40% tempranillo (amit arrafelé Ull de Llebrének hívnak), 35% garnacha, 25% cabernet sauvignon. Az illatban piros bogyós gyümölcsök és egészen intenzív fűszeresség (fahéj, feketebors). Sima tanninok, lágy, de strukturált házasítás; 12 hónapig volt francia és amerikai hordókban. A hordós érlelés szépen érződik a kortyban, de integráltan... csak finoman!

Nodus En La Parra Tinto

3.500 Ft
3.000 Ft
Kedves és szép, nagy kortyokban iható változat Dél-Spanyolország kedvelt szőlőjéből, a bobalból. Hordót nem látott, gyümölcsös (ribizlis, meggyes) finomság, melyben megjelennek a bobalra jellemző gyógynövényes, enyhén rusztikus jegyek is.

Pepe Mendoza Casa Agrícola Tinto

6.900 Ft
5.900 Ft
Organikus, biodinamikus vörösbor, 70% monastrell szőlőből. Spontán módon erjedt, majd használt 500 literes francia hordókban érett hat hónapig. A préseléskor egész fürtöket hagytak, hogy még jobban kiemeljék a monastrell gyümölcsösségét. Friss, epres, aromás vörösbor, selymes textúrával, könnyedséggel.