Alsina & Sarda Cava Brut Blanc de Blancs
Alsina & Sarda Cava Brut Nature Vintage
Alsina & Sarda Cava Brut Reserva
40% macabeó, 40% xarel-ló, 20% parellada. csak a színlevet és az első,kíméletes préselés levét használták. 20 hónapig érlelték palackban a második erjesztés során, így az Alsinára jellemző gyümölcsös, citrusos karakter mellett itt már a briósos, sütis jegyek is megjelennek. Komplex reserva cava, világbajnok áron.
AT Roca Cava Esparter Brut Nature
A pincészet által legtöbbre tartott macabeo szőlőből készült, 100%-ban. Az alapbort félévig hordóba is tették, majd a pezsgőt minimum 40 hónapig érlelték palackban. A szőlők 55 éves, azaz "öreg" tőkék, a terület északnyugati kitettségű, hűvös mikroklímájú. A buborékok egészen finomak, szinte krémesek, az almás-körtés, plusz briósos aromák mellett vanília, toast és egy kis füstös karakter is érezhető. Széles, krémes, telt, nagy cava, ízben is intenzív fehér húsú gyümölcsösséggel és süteményes jegyekkel.
AT Roca Cava Reserva Brut Nature
Teljesen organikus módon készült, csak természetes élesztőt használtak,, majd 20 hónapig érlelték seprőn. Komplex, sokrétű cava, illatában fehér húsú gyümölcsök, citrusok és édeskömény. Kóstolva barackos-citrusos gyümölcsök és a finom szemcsés bubik mellett egy pici sós, sós fűszeres karakter is megjelenik, ami még izgalmasabbá teszi.
AT Roca Cava Rosat Reserva Extra Brut
Bodegas del Rosario Estratos Macabeo (3l)
Zöldalma, citrusok, enyhe fűszernövényes karakter... Azaz egy minden ízében frissítő fehérbor (100% macabeo fajtából) Spanyolország dél-keleti sarkából. Ha nem fogyna el egy hét alatt, a praktikus, háromliteres bag-in-box csomagolásnak hála, sem probléma - bár ez az opció (a nem-elfogyás) erősen valószerűtlen még kis létszámú háztartásokban is.
Cava Grimau Brut
Egész egyszerűen verhetetlen ár-érték arányú cava! Alapvetően gyümölcsös darab, melyben azért megvan a komplexitás, a nagy, érlelt methode traditionelle pezsgőkre jellemző összetettség, finom élesztős, süteményes jegyek is. Szuper jó ivású, ugyanakkor sokoldalú bubis - felső-közép kategóriás szint, és ahhoz képest nagyon-nagyon baráti áron elérhető...
Cava Grimau Brut Nature
Igazi best buy cava, mely megtalálható számos fine dining helyen Spanyolországban és mégsem szálltak el az árral... 18 hónapos palackérlelést kap, mielőtt piacra hozzák. Nagyon finom szemcsés, egyenletes buborékok, egyszerre gyümölcsös, citrusos és finoman élesztős, harmonikus karakter, nem harsogó savérzet, enyhe krémesség jellemzi. Finom, na!
Cava Grimau Brut Nature Magnum
Cava Grimau Gran Reserva
A Cava Grimau zászlóshajója. A második erjedés után még legalább 5 évig érlelik, mielőtt piacra kerül. A szokásos "cavás" fajták mellett chardonnay és pinot noir is van benne. Élesztős, süteményes jegyek, kiegészítve csonthéjas gyümölcsökkel. Komplex, nagy cava, mely champagne-ok mellett sem vall szégyent egy kóstolósorban.
Cava Grimau Reserva Familiar
Giró Ribot Cava Brut Nature Reserva
A virágok mellett a toastos jegyek is megjelennek ennek a reserva cavának az illatában. Kóstolva almák mellett szárított gyümölcsök és megint csak toastos, süteményes karakter érződik egészen hosszan. 50% macabeo, 30% xarel-ló, 20% parellada, 24-36 hónapig érlelték seprőn. Nagy formátum, komplexitás... egyik legszebb cavánk itt, a Borfanatik-kínálatban!
Mas Blanch i Jové Petit Blanc Saó
Nadal Brut Reserva Original Corpinnat
A nagy gyűjtőkategória Cava DO-ból kivált néhány pincészet megalapította a Corpinnatot és szigorú szabályokat hoztak saját maguknak, így a Nadalra is érvényes, hogy 100%-ban organikusan művelik a szőlőt, csak saját termést dolgoznak fel és kézzel szüretelnek, valamint minimum 18 hónapig érlelik a pezsgőiket. A Brut Reserva Originalt történetesen 36 hónapig érlelték, és ez már az illatban is érződik: a finom briósos, süteményes aromák mellett mogyorós, mandulás jegyek is felvillannak. Kóstolva az érett almás-körtés ízeken túl enyhe toastosság fedezhető fel. Nagyon finomak a bubik és szuperhosszan tartanak.
Nodus Cava Brut Nature
Pepe Mendoza Casa Agrícola Blanco
Biodinamikus művelés, tradicionális szemlélet, mediterrán klíma... Pepe Mendoza mindhárom szőlőfajtából kihozza a legszebbet, legjobbat! A bor 5000 literes tartályokban erjedt spontán, majd a palackozásig seprőn maradt, és egészen minimális ként adtak hozzá - szinte natúr... Rendkívül aromás, sokszínű, vidám és szerethető fehér házasítás!
Real Agrado Viura
Gazdag illat barackkal, trópusi gyümölcsökkel és enyhe gyógynövényességgel. 40 éves tőkék, kézi szüret, a gyümölcsösség megőrzése érdekében alacsony hőmérsékleten történő erjesztés, csak acéltartályban. Jó savú, izgalmasan gyümis, könnyedségében is komplex viura (avagy macabeo, ahogy másfelé hívják).
Trencadis por Grimau Brut Nature
A hagyományos katalán fajták mellett chardonnay-t is tartalmaz a Grimau komplex cavája, mely a barcelonai Gaudi-épületeken is látható csempékről kapta a nevét. 18 hónapig érlelték seprőn, amitől az érett barackos, fehér húsú gyümölcsös jegyek mellett finom toast és briós is keveredik az illatában. Sokrétű, egészen telt, finom cava, tele izgalmas nüanszokkal.