AT Roca Cava Reserva Brut Nature
Teljesen organikus módon készült, csak természetes élesztőt használtak,, majd 20 hónapig érlelték seprőn. Komplex, sokrétű cava, illatában fehér húsú gyümölcsök, citrusok és édeskömény. Kóstolva barackos-citrusos gyümölcsök és a finom szemcsés bubik mellett egy pici sós, sós fűszeres karakter is megjelenik, ami még izgalmasabbá teszi.
AT Roca Cava Rosat Reserva Extra Brut
Bodegas del Rosario Estratos Macabeo (3l)
Zöldalma, citrusok, enyhe fűszernövényes karakter... Azaz egy minden ízében frissítő fehérbor (100% macabeo fajtából) Spanyolország dél-keleti sarkából. Ha nem fogyna el egy hét alatt, a praktikus, háromliteres bag-in-box csomagolásnak hála, sem probléma - bár ez az opció (a nem-elfogyás) erősen valószerűtlen még kis létszámú háztartásokban is.
Mas Blanch i Jové Petit Blanc Saó
Pepe Mendoza Casa Agrícola Blanco
Biodinamikus művelés, tradicionális szemlélet, mediterrán klíma... Pepe Mendoza mindhárom szőlőfajtából kihozza a legszebbet, legjobbat! A bor 5000 literes tartályokban erjedt spontán, majd a palackozásig seprőn maradt, és egészen minimális ként adtak hozzá - szinte natúr... Rendkívül aromás, sokszínű, vidám és szerethető fehér házasítás!
Real Agrado Viura
Gazdag illat barackkal, trópusi gyümölcsökkel és enyhe gyógynövényességgel. 40 éves tőkék, kézi szüret, a gyümölcsösség megőrzése érdekében alacsony hőmérsékleten történő erjesztés, csak acéltartályban. Jó savú, izgalmasan gyümis, könnyedségében is komplex viura (avagy macabeo, ahogy másfelé hívják).