Real Agrado Viura
Gazdag illat barackkal, trópusi gyümölcsökkel és enyhe gyógynövényességgel. 40 éves tőkék, kézi szüret, a gyümölcsösség megőrzése érdekében alacsony hőmérsékleten történő erjesztés, csak acéltartályban. Jó savú, izgalmasan gyümis, könnyedségében is komplex viura (avagy macabeo, ahogy másfelé hívják).
Alsina & Sarda Cava Brut Blanc de Blancs
Alsina & Sarda Cava Brut Nature Vintage
Nodus Cava Brut Nature
Cava Grimau Brut
Egész egyszerűen verhetetlen ár-érték arányú cava! Alapvetően gyümölcsös darab, melyben azért megvan a komplexitás, a nagy, érlelt methode traditionelle pezsgőkre jellemző összetettség, finom élesztős, süteményes jegyek is. Szuper jó ivású, ugyanakkor sokoldalú bubis - felső-közép kategóriás szint, és ahhoz képest nagyon-nagyon baráti áron elérhető...
Alsina & Sarda Cava Brut Reserva
40% macabeó, 40% xarel-ló, 20% parellada. csak a színlevet és az első,kíméletes préselés levét használták. 20 hónapig érlelték palackban a második erjesztés során, így az Alsinára jellemző gyümölcsös, citrusos karakter mellett itt már a briósos, sütis jegyek is megjelennek. Komplex reserva cava, világbajnok áron.
Mas Blanch i Jové Petit Blanc Saó
Cava Grimau Brut Nature
Igazi best buy cava, mely megtalálható számos fine dining helyen Spanyolországban és mégsem szálltak el az árral... 18 hónapos palackérlelést kap, mielőtt piacra hozzák. Nagyon finom szemcsés, egyenletes buborékok, egyszerre gyümölcsös, citrusos és finoman élesztős, harmonikus karakter, nem harsogó savérzet, enyhe krémesség jellemzi. Finom, na!
Giró Ribot Cava Brut Nature Reserva
A virágok mellett a toastos jegyek is megjelennek ennek a reserva cavának az illatában. Kóstolva almák mellett szárított gyümölcsök és megint csak toastos, süteményes karakter érződik egészen hosszan. 50% macabeo, 30% xarel-ló, 20% parellada, 24-36 hónapig érlelték seprőn. Nagy formátum, komplexitás... egyik legszebb cavánk itt, a Borfanatik-kínálatban!