Trencadis por Grimau Brut Nature
A hagyományos katalán fajták mellett chardonnay-t is tartalmaz a Grimau komplex cavája, mely a barcelonai Gaudi-épületeken is látható csempékről kapta a nevét. 18 hónapig érlelték seprőn, amitől az érett barackos, fehér húsú gyümölcsös jegyek mellett finom toast és briós is keveredik az illatában. Sokrétű, egészen telt, finom cava, tele izgalmas nüanszokkal.
Nadal Brut Reserva Original Corpinnat
A nagy gyűjtőkategória Cava DO-ból kivált néhány pincészet megalapította a Corpinnatot és szigorú szabályokat hoztak saját maguknak, így a Nadalra is érvényes, hogy 100%-ban organikusan művelik a szőlőt, csak saját termést dolgoznak fel és kézzel szüretelnek, valamint minimum 18 hónapig érlelik a pezsgőiket. A Brut Reserva Originalt történetesen 36 hónapig érlelték, és ez már az illatban is érződik: a finom briósos, süteményes aromák mellett mogyorós, mandulás jegyek is felvillannak. Kóstolva az érett almás-körtés ízeken túl enyhe toastosság fedezhető fel. Nagyon finomak a bubik és szuperhosszan tartanak.
Cava Grimau Brut
Egész egyszerűen verhetetlen ár-érték arányú cava! Alapvetően gyümölcsös darab, melyben azért megvan a komplexitás, a nagy, érlelt methode traditionelle pezsgőkre jellemző összetettség, finom élesztős, süteményes jegyek is. Szuper jó ivású, ugyanakkor sokoldalú bubis - felső-közép kategóriás szint, és ahhoz képest nagyon-nagyon baráti áron elérhető...
Giró Ribot Uma Brut Cava Gran Reserva
2016-os vintage cava, és még mindig nagyon fiatalos és élénk! Ez a cava szinte vibrál és energetizál szuper citrus aromáival és finom szemcsés, kitartó, állandó bubijaival. A citrusok mellett a hosszú érlelésből adódó süteményes-briósos jegyek is feltűnnek, valamint nem kevés szárított gyümölcs. 40% xarel-ló, 40% chardonnay, 20% pinot noir, min. 50 hónap palackos érlelés! Az Uma a Nagy Medve csillagképet jelenti, ez látható a címkén, benne a csillagokkal, a kék palack pedig az égboltot szimbolizálja.
AT Roca Cava Reserva Brut Nature
Teljesen organikus módon készült, csak természetes élesztőt használtak,, majd 20 hónapig érlelték seprőn. Komplex, sokrétű cava, illatában fehér húsú gyümölcsök, citrusok és édeskömény. Kóstolva barackos-citrusos gyümölcsök és a finom szemcsés bubik mellett egy pici sós, sós fűszeres karakter is megjelenik, ami még izgalmasabbá teszi.
Nodus Cava Brut Nature
Giró Ribot Cava Brut Nature Reserva
A virágok mellett a toastos jegyek is megjelennek ennek a reserva cavának az illatában. Kóstolva almák mellett szárított gyümölcsök és megint csak toastos, süteményes karakter érződik egészen hosszan. 50% macabeo, 30% xarel-ló, 20% parellada, 24-36 hónapig érlelték seprőn. Nagy formátum, komplexitás... egyik legszebb cavánk itt, a Borfanatik-kínálatban!
Alsina & Sarda Cava Brut Reserva
40% macabeó, 40% xarel-ló, 20% parellada. csak a színlevet és az első,kíméletes préselés levét használták. 20 hónapig érlelték palackban a második erjesztés során, így az Alsinára jellemző gyümölcsös, citrusos karakter mellett itt már a briósos, sütis jegyek is megjelennek. Komplex reserva cava, világbajnok áron.
Alsina & Sarda Cava Brut Nature Vintage
Alsina & Sarda Cava Brut Blanc de Blancs
Cava Grimau Gran Reserva
A Cava Grimau zászlóshajója. A második erjedés után még legalább 5 évig érlelik, mielőtt piacra kerül. A szokásos "cavás" fajták mellett chardonnay és pinot noir is van benne. Élesztős, süteményes jegyek, kiegészítve csonthéjas gyümölcsökkel. Komplex, nagy cava, mely champagne-ok mellett sem vall szégyent egy kóstolósorban.
Cava Grimau Rosat Brut
Cava Grimau Brut Nature
Igazi best buy cava, mely megtalálható számos fine dining helyen Spanyolországban és mégsem szálltak el az árral... 18 hónapos palackérlelést kap, mielőtt piacra hozzák. Nagyon finom szemcsés, egyenletes buborékok, egyszerre gyümölcsös, citrusos és finoman élesztős, harmonikus karakter, nem harsogó savérzet, enyhe krémesség jellemzi. Finom, na!
AT Roca Cava Esparter Brut Nature
A pincészet által legtöbbre tartott macabeo szőlőből készült, 100%-ban. Az alapbort félévig hordóba is tették, majd a pezsgőt minimum 40 hónapig érlelték palackban. A szőlők 55 éves, azaz "öreg" tőkék, a terület északnyugati kitettségű, hűvös mikroklímájú. A buborékok egészen finomak, szinte krémesek, az almás-körtés, plusz briósos aromák mellett vanília, toast és egy kis füstös karakter is érezhető. Széles, krémes, telt, nagy cava, ízben is intenzív fehér húsú gyümölcsösséggel és süteményes jegyekkel.