A friss, ropogós és érett aromás fehérborairól ismert Rías Baixas borvidékről, azaz Spanyolország észak-nyugati csücskéből érkezik az Eidosela, de azon belül is a Condade de Tea alrégióból, ami Rías Baixas déli részén helyezkedik el és kicsivel távolabb található az óceánparttól, hegyektől védve, így több a napsütés, kevesebb a csapadék. Az itteni albariñók jellemzően kerekebbek, a nagyon érett őszibarack, sőt nem ritkán trópusi gyümölcsök jegyeit mutatják, és kevésbé karmolósak a savaik.
Az Eidoselát 2003-ban alapították helyi fiatal szőlőtermelők, amolyan szövetkezetként, a spanyol-portugál határfolyó, a Mino folyó festői partvidékén. Ők készítettek az albariñó fajtából először palackos erjesztésű pezsgőt, mellyel divatot teremtettek és ma már Rías Baixas sok pincéjébe átemelték a gyakorlatot.