Agerre Txakoli
Zöldalmás, lime-os, egreses aromák tömkelege. Nagyon kellemes, frissítő savérzet, zöld karakter, alacsony alkohol, egy kis szénsav és tengeri (mit tengeri, óceáni!) sós, brutálisan citrusos, hűsítő utóíz. A legeslegjobb limonádé - a baszkok 4 fokosra hűtik és jó magasról töltik a pohárba, hogy minél intenzívebb legyen a felhabzása. Addiktív cucc, lehetetlen egy palacknál leállni vele...
Alsina & Sarda Cava Brut Blanc de Blancs
Alsina & Sarda Cava Brut Nature Vintage
Alsina & Sarda Cava Brut Reserva
40% macabeó, 40% xarel-ló, 20% parellada. csak a színlevet és az első,kíméletes préselés levét használták. 20 hónapig érlelték palackban a második erjesztés során, így az Alsinára jellemző gyümölcsös, citrusos karakter mellett itt már a briósos, sütis jegyek is megjelennek. Komplex reserva cava, világbajnok áron.
Aranjuez Tannat
AT Roca Cantallops Xarel-lo
Hűvös, elegáns, sokrétegű fehérbor. Mészköves talaj, északi kitettség, 65 éves tőkék... Mi más is lehetne az eredmény, mint egy ilyen komplex, feszes, ásványos gyönyörűség! 100%-ban a katalánok savhangsúlyos borokat adó szőlőfajtájából, a xarel-lóból készült, de a 8 hónapos hordós érlelés és seprőn tartás szépen kerekíti az összképet: az AT Roca xarel-lója minden évben kiemelkedik krémességével, finom aromáival és összetettségével.
AT Roca Cava Esparter Brut Nature
A pincészet által legtöbbre tartott macabeo szőlőből készült, 100%-ban. Az alapbort félévig hordóba is tették, majd a pezsgőt minimum 40 hónapig érlelték palackban. A szőlők 55 éves, azaz "öreg" tőkék, a terület északnyugati kitettségű, hűvös mikroklímájú. A buborékok egészen finomak, szinte krémesek, az almás-körtés, plusz briósos aromák mellett vanília, toast és egy kis füstös karakter is érezhető. Széles, krémes, telt, nagy cava, ízben is intenzív fehér húsú gyümölcsösséggel és süteményes jegyekkel.
AT Roca Cava Reserva Brut Nature
Teljesen organikus módon készült, csak természetes élesztőt használtak,, majd 20 hónapig érlelték seprőn. Komplex, sokrétű cava, illatában fehér húsú gyümölcsök, citrusok és édeskömény. Kóstolva barackos-citrusos gyümölcsök és a finom szemcsés bubik mellett egy pici sós, sós fűszeres karakter is megjelenik, ami még izgalmasabbá teszi.
AT Roca Cava Rosat Reserva Extra Brut
Barbara Palacios Barbarot
Klasszikus nagy Rioja, melyben - kistestvéréhez, a Puppi Barbarothoz hasonlóan - van egy kis merlot is (15%), ami finom fűszereket és gyógynövényes jegyeket hoz a házasításba. Emellett feketebogyósok, grafit és további édes fűszerek a vezető íz- és aromajegyek. Érett, szép, harmonikus vörösbor egy remek évjáratból.
Barbara Palacios Puppi Barbarot
Szuperfinom vörösbor, tele vidámsággal és piros gyümölcsös aromákkal. Modern, fiatalos stílusú Rioja, nem uralja a hordó (csak másodtöltésűekben volt hat hónapig), nagyszerűen érvényesülnek benne a meggyes, szilvás ízek, a tempranillo (85%) mellett egy kis merlot (15%) teszi még kerekebbé és kedvesebbé a házasítást. Barbara Palacios a kutyájáról, Puppiról nevezte el ezt a játékos, sokszínű, komplex bort, a névadó a címkén is megtalálható.
Beso de Vino Garnacha Blanca
Vidám, fiatalos címke, melyet Spanyolország egyik legismertebb designere, a jó nevű Kukuxumusu tervezett. :) Maga a bor is vidám és fiatalos: érdekes, izgalmas déli gyümölcsös aromákkal. A garnacha blanca (a franciáknál grenache blanc) egyre népszerűbb szőlőfajta, egzotikus, csábító karakterével egyre több fogyasztót levesz a lábáról.
Beso de Vino Organic Tempranillo
Beso de Vino Rosé
Beso de Vino Trió
Bodega Santa Julia El Burro Malbec Natural
El Burro, azaz A Szamár egy minimális intervenció jegyében készült malbec. 100% organikus szőlőterületről származik a termés, saját élesztővel történt az erjesztés, nem használtak ként és nem is szűrték a bort. Azaz megfelel a natúrboros alapelveknek. Aromái és ízei nagyon frissen gyümölcsösek: tobzódhatunk a meggyes, szilvás, ringlós jegyekben. Meglepően hosszú és finom. :)
Bodegas D. Mateos La Mateo Vendimia
A Bodegas Mateos egyik, még megfizethető árú csúcsbora. 70% tempranillo, 27% garnacha, 3% graciano. A borászat "Salobral" nevű, legemblematikusabb, meszes-agyagos talajú területéről származik. Rengeteg gyümölcs aromát villant: szedret, meggyet, feketeribizlit, szilvát, kinek mi kell... A gyümölcscunami mellett nagyon szépen integrált hordós jegyek érezhetők a 14 hónapos új francia hordós érlelésből. Hosszú és komplex Rioja.