Trencadis por Grimau Brut Nature
A hagyományos katalán fajták mellett chardonnay-t is tartalmaz a Grimau komplex cavája, mely a barcelonai Gaudi-épületeken is látható csempékről kapta a nevét. 18 hónapig érlelték seprőn, amitől az érett barackos, fehér húsú gyümölcsös jegyek mellett finom toast és briós is keveredik az illatában. Sokrétű, egészen telt, finom cava, tele izgalmas nüanszokkal.
Casar de Burbia Tebaida
A birtok legmagasabb, köves területéről érkezik, ahol már alig van termőtalaj. Bierzóban a tebaida szó a fennsíkot jelenti. A bor 5000 literes nagy hordókban erjedt saját élesztővel, majd különböző méretű (225 - 700 l) franci hordókban érlelődött 16 hónapig. Esszenciális mencia, a fajta összes aromájával: erdei gyümölcsökkel, áfonyával, levendulás fűszerekkel, ibolyával, húsos, földes jegyekkel. Tömény, nagy formátumú, különleges bor, óriási hossz-szal.
Clos Galena Moments del Montsant
Egyik legkomplexebb és legharmonikusabb borunk a teljes spanyol kínálatunkban. Alapját - mint Prioratban és a körülötte lévő Montsantban általában - a garnacha (40%) és a carinena (30%) adja, ezt egészíti ki egy kis syrah és cabernet (15-15%). Illata, aromatikája, ízei rendkívül összetettek - erdei gyümölcsök, érett feketebogyósok, édes fűszerek, tejcsoki, licorice... sok minden kiérezhető ebből a sokoldalú és nagyon puha textúrájú, szuper finom borból!
Clos Galena
Nemzetközi szinten elismert nagyágyú, klasszikus Priorat-bor. Gyönyörűen tükrözi vissza azt az egészen különleges környezetet ("terroirt"), ahonnan származik. Illatában ott vannak azok a tipikus fekete fűszeres, kissé "smoky" jegyek, amik annyira tipikusak Prioratban - mellette pedig a nagyon érett piros színű gyümölcsök. Kóstolva először a közepes, érett, integrált tanninok és a friss, élénk karakter tűnik fel, aztán csak úgy zuhognak a kortyba az érett piros gyümölcsök. 12 hónapig érlelték új francia hordóban, majd még két évig palackban, mire végre megkaparinthatta a nagyérdemű.