Roquette & Cazes Xisto
Touriga nacional, tinta roriz és touriga franca szőlők házasítása, 20 hónapig érlelték francia hordókban. Szájat, szívet betöltő boróriás, masszív, de nagyon puha tanninokkal, érezhető hordós karakterrel. Mindemellett tele piros és fekete bogyós gyümölcsökkel és bársonyos textúrával. Nagyjából mostanra (2023-ra) érte el a csúcsát és várhatóan ott is lesz még minimum tíz évig. Mindössze 2400 palack készült.
Champagne Boizel Brut Reserve
40% pinot noir, 35% chardonnay, 25% meunier, 3 évet tartózkodott seprőn. Intenzív illatában fehér virágok és barackos aromák. Szuper, kiegyenlített és hosszan tartó, finom habzása van, a kortyban is inkább a gyümölcsös (barackos, nektarinos) tónusok jönnek egy kis süteményes karakterrel. Champagne gyümölcsösebb, kedvesebb oldala.
Bodegas Hacienda Monasterio
Őrületesen, zsongítóan harmonikus és komplex vörösbor, az előző évjáratokhoz képest slankított testtel, hordóval és tanninokkal, valamint maximumra tekert fekete gyümölcsökkel. Peter Sisseck "neoklasszikusnak" hívja ezt az új sítlust, melynek lényege a kicsivel koraibb szüret, nagyobb hozam, több gyümölcs, elegánsabb, áramvonalasabb szerkezet... A fő szőlőfajta a tempranillo helyi változata, a tinta del pais (85%), ezt egészíti ki egy kis cabernet sauvignon, merlot és malbec. Közepes testű, finoman-puhán tanninos csúcsvörös, rengeteg piros és fekete bogyóval és a nagysága mellett meglepő frissességgel.
Familia Zuccardi Concreto Malbec
Mendoza (és egész Argentína) egyik legjobb területéről, a Pareja Altemiráról, 1100 méter magasból, meszes, krétás talajról érkezik a szőlő ehhez a borhoz. Egész fürtös préselést, pontosabban lábbal taposást alkalmaztak, hogy a feldolgozás minél kíméletesebb legyen és a bor minél inkább tisztán gyümölcsös. Betontartályban erjedt és érett, nincs hordós karakter, csak a tisztán kék bogyós és málnás gyümölcsös finomságok!
Familia Zuccardi José Malbec
90% malbec, 10% cabernet sauvignon. Illatában a fekete és kék bogyósok mellett fűszernövények, menta, teásság. Komoly, finomra csiszolt tanninérzet, az utóízben pedig finom étcsokis jegyek. Többségében nagy (2500 literes) hordókban érett - inkább a nagy szerkezet és gazdag gyümölcsösség a meghatározó, és nem a hordósság.
Champagne Jacques Robin Émeraude
Cava Grimau Gran Reserva
A Cava Grimau zászlóshajója. A második erjedés után még legalább 5 évig érlelik, mielőtt piacra kerül. A szokásos "cavás" fajták mellett chardonnay és pinot noir is van benne. Élesztős, süteményes jegyek, kiegészítve csonthéjas gyümölcsökkel. Komplex, nagy cava, mely champagne-ok mellett sem vall szégyent egy kóstolósorban.