1–12 termék, összesen 21 db

Aranjuez Tannat

9.500 Ft
8.200 Ft
Finom, csiszolt tanninok simogatják a szánkat, nincs benne semmi tannatos vadulás. Van benne viszont sok fekete bogyós gyümölcs és nagyon finom hordós-pörköléses-csokis jegyek. 6 hónapot töltött francia és amerikai hordókban, ami komplexszé és integrálttá tette. Szép munka bolíviai barátainktól.

AT Roca Cantallops Xarel-lo

8.250 Ft
7.150 Ft
Hűvös, elegáns, sokrétegű fehérbor. Mészköves talaj, északi kitettség, 65 éves tőkék... Mi más is lehetne az eredmény, mint egy ilyen komplex, feszes, ásványos gyönyörűség! 100%-ban a katalánok savhangsúlyos borokat adó szőlőfajtájából, a xarel-lóból készült, de a 8 hónapos hordós érlelés és seprőn tartás szépen kerekíti az összképet: az AT Roca xarel-lója minden évben kiemelkedik krémességével, finom aromáival és összetettségével.

Bodegas D. Mateos La Mateo Vendimia

13.500 Ft
12.500 Ft
A Bodegas Mateos egyik, még megfizethető árú csúcsbora. 70% tempranillo, 27% garnacha, 3% graciano. A borászat "Salobral" nevű, legemblematikusabb, meszes-agyagos talajú területéről származik. Rengeteg gyümölcs aromát villant: szedret, meggyet, feketeribizlit, szilvát, kinek mi kell... A gyümölcscunami mellett nagyon szépen integrált hordós jegyek érezhetők a 14 hónapos új francia hordós érlelésből. Hosszú és komplex Rioja.

Celler Bartolomé Clos Bartolomé

10.900 Ft
9.950 Ft
A Clos Bartolomé egészen mikro borászat: kevesebb mint 10000 palack összmennyiséggel évente. A területük - 7 hektár - Priorat délnyugati végén van, Bellmunt del Priorat városka környékén, a szőlők: garnacha és cariñena, melyek között sok egészen régi ültetvény is található. Top minőségű szőlő, hagyományos, szó szerint kézműves feldolgozásmód... A bor összetett, sokrétű, fekete és szárított gyümölcsökkel, aszalt szilvával, finom édes fűszerekkel, és enyhe pörköléses, hordós jegyekkel. Gazdagon gyümölcsös, érett, impresszív vörösbor nagyon selymes testtel és nagy hosszal.

Coca i Fitó Jaspi Negre

6.900 Ft
6.000 Ft
40-90 éves, öreg tőkés garnacha (45%), 40-80 éves cariñena (25%), valamint egy kis cabernet és syrah házasítása. 3 hónapig francia és amerikai hordókban érlelték, majd még egy évig föld alatti betontartályokban. Érett piros és fekete bogyós gyümölcsök, gyógynövényes, valamint fűszeres jegyek illegetik magukat, na és érezhető, de nagyon puha, csiszolt tanninok. Kifejlett szerkezetű, mégis könnyen fogyasztható nagy vörös cuvée.

Corte Adami Amarone della Valpolicella

15.000 Ft
12.950 Ft
Expresszív, sötét, nagy vörösbor. A kézi szüret és gondos fürtválogatás után acéltartályban erjedt, majd 5 hektós nagy hordóban folytatta pályafutását, végül 24 hónapot pihent, érett kis francia hordóban. Húsos, feketegyümölcsös, sőt kissé toastos-füstös nagyágyú. Szuperérett és integrált gyümölcsök, puha tanninok, aszaltmeggyes, édesfűszeres, tömény íz- és alkoholbomba. Nagyon klasszikusan amaronés, csalódás kizárva.

Covitoro Gran Cermeño Crianza

4.500 Ft
3.950 Ft
Több mint 100 éves tőkékről szüretelt szőlőből készül a Bodegas Covitoro egyik csúcsbora, a Gran Cermeño! A fajta a tempranillo helyi változata, a Tinta de Toro. Az érlelés hat hónapig tart, amerikai és francia hordókban. Könnyű test, sok, puha tannin, csiszolt, púderes textúra, rengeteg piros gyümölcs. Vagyis olyan, amilyennek a legjobb torói boroknak lenniük kell.

Enrique Mendoza La Tremenda Monastrell

4.950 Ft
3.950 Ft
Friss feketecseresznye, piros bogyósok és a hordós érlelés édes fűszerei, kakaó keverednek a La Tremenda illatában. A test közepes, aromái között kóstolva is az erdei gyümölcsök és a finom csokis-hordós karakter viszik a prímet.  Meglepően bársonyos a textúra. 100% monastrell, 12 hónap amerikai hordó. Nagy formátumú, de jó ivású cucc, super smart buy.

Enrique Mendoza Las Quebradas Monastrell

10.900 Ft
9.950 Ft
Bakművelésű, idős tőkékről származó bor. Öntözést nem alkalmaztak, a talaj tápanyagban rendkívül szegény, ennek köszönhetően a hozam nagyon korlátozott, és a bor rendkívül koncentrált lett. A piros bogyós gyümölcsök mellett feketeborsos fűszeresség, krétás textúra, ásványosság és frissítő savérzet érezhető. Nyitott kádban erjedt, majd 500 literes hordókban érlelték 16 hónapig. Brutál koncentráció és egyensúly...