AT Roca Cava Rosat Reserva Extra Brut
Beso de Vino Rosé
Bodegas D. Mateos La Mateo Vendimia
A Bodegas Mateos egyik, még megfizethető árú csúcsbora. 70% tempranillo, 27% garnacha, 3% graciano. A borászat "Salobral" nevű, legemblematikusabb, meszes-agyagos talajú területéről származik. Rengeteg gyümölcs aromát villant: szedret, meggyet, feketeribizlit, szilvát, kinek mi kell... A gyümölcscunami mellett nagyon szépen integrált hordós jegyek érezhetők a 14 hónapos új francia hordós érlelésből. Hosszú és komplex Rioja.
Bodegas D. Mateos Letargo Reserva
Bodegas D. Mateos Tio Martín
Cava Grimau Rosat Brut
Celler Bartolomé Clos Bartolomé
A Clos Bartolomé egészen mikro borászat: kevesebb mint 10000 palack összmennyiséggel évente. A területük - 7 hektár - Priorat délnyugati végén van, Bellmunt del Priorat városka környékén, a szőlők: garnacha és cariñena, melyek között sok egészen régi ültetvény is található. Top minőségű szőlő, hagyományos, szó szerint kézműves feldolgozásmód... A bor összetett, sokrétű, fekete és szárított gyümölcsökkel, aszalt szilvával, finom édes fűszerekkel, és enyhe pörköléses, hordós jegyekkel. Gazdagon gyümölcsös, érett, impresszív vörösbor nagyon selymes testtel és nagy hosszal.
Clos Galena Moments del Montsant
Egyik legkomplexebb és legharmonikusabb borunk a teljes spanyol kínálatunkban. Alapját - mint Prioratban és a körülötte lévő Montsantban általában - a garnacha (40%) és a carinena (30%) adja, ezt egészíti ki egy kis syrah és cabernet (15-15%). Illata, aromatikája, ízei rendkívül összetettek - erdei gyümölcsök, érett feketebogyósok, édes fűszerek, tejcsoki, licorice... sok minden kiérezhető ebből a sokoldalú és nagyon puha textúrájú, szuper finom borból!
Clos Galena Secrets de Mar Tinto
Szuper sima, puha, intenzíven aromás, gyümölcsös, ízig-vérig mediterrán vörösbor Katalónia forró fennsíkjáról, Terra Altából. Érett cseresznye, szeder, erdei gyümölcsök robbannak a szájba, a savérzet alacsony-közepes, a tanninok szinte omlanak. Carinena, garnacha és syrah házasítása, utóbbi dob egy kis fűszert is a forró nacis táncba.
Coca i Fitó Jaspi Negre
40-90 éves, öreg tőkés garnacha (45%), 40-80 éves cariñena (25%), valamint egy kis cabernet és syrah házasítása. 3 hónapig francia és amerikai hordókban érlelték, majd még egy évig föld alatti betontartályokban. Érett piros és fekete bogyós gyümölcsök, gyógynövényes, valamint fűszeres jegyek illegetik magukat, na és érezhető, de nagyon puha, csiszolt tanninok. Kifejlett szerkezetű, mégis könnyen fogyasztható nagy vörös cuvée.