Clos Galena Moments del Montsant
Egyik legkomplexebb és legharmonikusabb borunk a teljes spanyol kínálatunkban. Alapját - mint Prioratban és a körülötte lévő Montsantban általában - a garnacha (40%) és a carinena (30%) adja, ezt egészíti ki egy kis syrah és cabernet (15-15%). Illata, aromatikája, ízei rendkívül összetettek - erdei gyümölcsök, érett feketebogyósok, édes fűszerek, tejcsoki, licorice... sok minden kiérezhető ebből a sokoldalú és nagyon puha textúrájú, szuper finom borból!
Clos Galena
Nemzetközi szinten elismert nagyágyú, klasszikus Priorat-bor. Gyönyörűen tükrözi vissza azt az egészen különleges környezetet ("terroirt"), ahonnan származik. Illatában ott vannak azok a tipikus fekete fűszeres, kissé "smoky" jegyek, amik annyira tipikusak Prioratban - mellette pedig a nagyon érett piros színű gyümölcsök. Kóstolva először a közepes, érett, integrált tanninok és a friss, élénk karakter tűnik fel, aztán csak úgy zuhognak a kortyba az érett piros gyümölcsök. 12 hónapig érlelték új francia hordóban, majd még két évig palackban, mire végre megkaparinthatta a nagyérdemű.
Pago de Larrainzar Reserva Especial Magnum
Ereje teljében lévő, csodaszép, telt, nagy bor, a "nagy" szó minden értelmében. 50% merlot, 35% cabernet sauvignon, 10% tempranillo, 5% garnacha, 17 hónapot érett francia hordóban. Erdei gyümölcsök, finom kakaósság és érett, avaros, földes jegyek. Lassan 15 éves lesz és a magnum palackos érlelésnek köszönhetően még csak most van bombaformában... Nagyon komplex és összecsiszolódott vörösbor, és hiába 1,5 l, nem kell egy hadsereg a beveréséhez.
Mas Blanch i Jové Petit Saó
Ravasz kis bor - elsőre talán puhának, aszalványosnak tűnhet, de aztán szépen kiereszti a körmeit. A garnacha (30%) valóban főtt, aszalt meggyeket, epreket hoz a házasításba, de a tempranillo (50%) és a cabernet sauvignon (20%) viszont testet, színt és erőt is. Szedres, meggyes, epres és egy kicsit fügés ízek mellett a 8 hónapos francia és amerikai hordós érlelésnek köszönhetően fűszeres, pörköléses karakter is megjelenik az utóízben.
Familia Zuccardi José Malbec
90% malbec, 10% cabernet sauvignon. Illatában a fekete és kék bogyósok mellett fűszernövények, menta, teásság. Komoly, finomra csiszolt tanninérzet, az utóízben pedig finom étcsokis jegyek. Többségében nagy (2500 literes) hordókban érett - inkább a nagy szerkezet és gazdag gyümölcsösség a meghatározó, és nem a hordósság.
Mas Blanch i Jové Saó Abrivat
40% tempranillo (amit arrafelé Ull de Llebrének hívnak), 35% garnacha, 25% cabernet sauvignon. Az illatban piros bogyós gyümölcsök és egészen intenzív fűszeresség (fahéj, feketebors). Sima tanninok, lágy, de strukturált házasítás; 12 hónapig volt francia és amerikai hordókban. A hordós érlelés szépen érződik a kortyban, de integráltan... csak finoman!