Bodegas Hacienda Monasterio
Őrületesen, zsongítóan harmonikus és komplex vörösbor, az előző évjáratokhoz képest slankított testtel, hordóval és tanninokkal, valamint maximumra tekert fekete gyümölcsökkel. Peter Sisseck "neoklasszikusnak" hívja ezt az új sítlust, melynek lényege a kicsivel koraibb szüret, nagyobb hozam, több gyümölcs, elegánsabb, áramvonalasabb szerkezet... A fő szőlőfajta a tempranillo helyi változata, a tinta del pais (85%), ezt egészíti ki egy kis cabernet sauvignon, merlot és malbec. Közepes testű, finoman-puhán tanninos csúcsvörös, rengeteg piros és fekete bogyóval és a nagysága mellett meglepő frissességgel.
Cantina San Donaci Posta Vecchia Rosso Salento
Clos Galena Moments del Montsant
Egyik legkomplexebb és legharmonikusabb borunk a teljes spanyol kínálatunkban. Alapját - mint Prioratban és a körülötte lévő Montsantban általában - a garnacha (40%) és a carinena (30%) adja, ezt egészíti ki egy kis syrah és cabernet (15-15%). Illata, aromatikája, ízei rendkívül összetettek - erdei gyümölcsök, érett feketebogyósok, édes fűszerek, tejcsoki, licorice... sok minden kiérezhető ebből a sokoldalú és nagyon puha textúrájú, szuper finom borból!
Coca i Fitó Jaspi Negre
40-90 éves, öreg tőkés garnacha (45%), 40-80 éves cariñena (25%), valamint egy kis cabernet és syrah házasítása. 3 hónapig francia és amerikai hordókban érlelték, majd még egy évig föld alatti betontartályokban. Érett piros és fekete bogyós gyümölcsök, gyógynövényes, valamint fűszeres jegyek illegetik magukat, na és érezhető, de nagyon puha, csiszolt tanninok. Kifejlett szerkezetű, mégis könnyen fogyasztható nagy vörös cuvée.
Grandes Vinos Anayón Selección
Az Anayon Selección egy rendkívül sokszínű és harmonikus bor. A cabernet erőt és szerkezetet, a syrah fűszereket és érett tanninokat, a tempranillo gyümölcsöket és élénkséget hoz a házasításba. A fajták egyharmad-egyharmad arányban vannak, a cabernet francia, a syrah amerikai, a tempranillo spanyol hordóban töltött közel egy évet. A Grandes Vinos egyik legjobb, legkomplexebb bora.
Mas Blanch i Jové Petit Saó
Ravasz kis bor - elsőre talán puhának, aszalványosnak tűnhet, de aztán szépen kiereszti a körmeit. A garnacha (30%) valóban főtt, aszalt meggyeket, epreket hoz a házasításba, de a tempranillo (50%) és a cabernet sauvignon (20%) viszont testet, színt és erőt is. Szedres, meggyes, epres és egy kicsit fügés ízek mellett a 8 hónapos francia és amerikai hordós érlelésnek köszönhetően fűszeres, pörköléses karakter is megjelenik az utóízben.
Mas Blanch i Jové Saó Abrivat
40% tempranillo (amit arrafelé Ull de Llebrének hívnak), 35% garnacha, 25% cabernet sauvignon. Az illatban piros bogyós gyümölcsök és egészen intenzív fűszeresség (fahéj, feketebors). Sima tanninok, lágy, de strukturált házasítás; 12 hónapig volt francia és amerikai hordókban. A hordós érlelés szépen érződik a kortyban, de integráltan... csak finoman!
Pago de Larrainzar Angel
Őrületes nagy best buy borunk! Harmonikus szép nagy navarrai cuvée, tempranillo alapokon, plusz bordeaux-i fajtákkal megpakolva. Érett, szilvás, meggyes, széles szerkezetű, egyensúlyos vörösbor, 3 hónapig érlelték francia hordóban, amitől finom fűszeres, kávés karakter is van az utóízben. Sokszínű, pöpec nagy bor, ami ha nagyobb presztízsű borvidékről érkezne, két-háromszor ennyibe kerülne.
Karácsonyig kivételes kedvezménnyel adjuk: 4500 Ft helyett 2900 Ft-ért minden vásárlónknak (klubtagoknak és nem klubtagoknak egyaránt)!
Pago de Larrainzar Reserva Especial
Ha ez a bor nem Spanyolország északi részén, Navarrában születik, hanem valami menőbb borvidéken, már a világ nagy bormagazinjainak lenne a címlapsztárja. Így meg a bennfentes smart buyerek isszák elégedetten mosolyogva... Bordeaux-i stílus, spanyolos, impulzív életörömmel megbolondítva. 40% cabernet, 40% merlot, 20% tempranillo. 14 hó francia hordó. Komplex, intenzív, csiszolt, puha nagyágyu.