“Enrique Mendoza – az ember, aki feltette Alicantét a világ bortérképére” – olvasható a Bor Világatlaszában, és tényleg: az ő 1989-es érkezéséig mérsékelten beszélhetünk csak minőségi bortermelésről ebben a forró, délkelet-spanyolországi térségben. Enrique Mendoza és fia, Pepe Mendoza a minimális intervenció hívei, azaz lehetőség szerint hagyják idős szőlőtőkéiket, hogy boldoguljanak – nincs gyomirtózás és felszívódó szerek használata, minden a biodinamikus művelésmód szerint zajlik a szőlőben. Kezdetben foglalkoztak nemzetközi fajtákkal is, de ma már boraik jelentős többsége a helyi körülményekhez jól alkalmazkodó monastrell szőlőből készül. Top minőségű boraikat hamar felfedezte a világ és a nagy nemzetközi borpontozó mesterek is, akik nem restek 90+ pontszámokkal megsorozni az EM-borokat évjáratról évjáratra. Szerencsére az árak ettől még reálisak maradtak…
Kosár “Zuazo Gaston Reserva” a kosárba helyezve.
Bodegas del Rosario Estratos Macabeo (3l)
10.900 Ft
9.950 Ft
Mas Blanch i Jové Petit Saó
10.900 Ft
9.950 Ft
Enrique Mendoza Estrecho Monastrell
Megrendelve:21
Még elérhető:27
Dűlőszelektált monastrell, saját, természetes élesztővel erjesztve, nagy, 2000 literes hordóban érlelve. Sima, bársonyos, nagyon feketegyümölcsös, simogatóan kedves, mégis friss, jó savú nagy vörösbor. A Quebradas terület talaja homoki, az innen származó bor még gyümölcsösebb és könnyedebb, mint a többi Enrique Mendoza-bor.
Évjárat | |
---|---|
Szölőfajta | |
Szín | |
Típus | |
Palackméret |
Készleten
Kategóriák: Alicante, Külföldi borok, Spanyol borok
Link másolása
Leírás
Szállítási információk
Szállítási információk
Szállítás belföldön
Foxpost automatába (1500 - 4000 Ft, palackszámtól függően).
A pontos szállítási árat a kosár oldaladon találod.
Ingyenes opciók:
- Az átvételi ponton szállítási díj nélkül átvehetők a borok, palackszámtól függetlenül.
Cím: 1138 Budapest, Szekszárdi utca 17. földszint 2.
Nyitva tartás: H-CS 15:00 - 18:00
- Továbbá 24 palack feletti rendelés esetén a szállítás Foxpost automatába is ingyenes.
Kapcsolódó termékek
Grandes Vinos El Circo Forzudo Crianza
3.350 Ft
2.900 Ft
Szépen megérett bor, mely most már mutat dohányos, leveles "tercier" jegyeket is. Mellette meggy, aszalt meggy és hordós-pörkölt kávés aromák is megjelennek. Az az igazság, hogy a raktárunk egy eldugott sarkában felejtettünk 5 kartont, és most, amikor megtaláltuk, megdöbbentünk, milyen szépen és előnyösen öregedett meg. :)
Bodegas Hacienda Monasterio
21.300 Ft
17.900 Ft
Őrületesen, zsongítóan harmonikus és komplex vörösbor, az előző évjáratokhoz képest slankított testtel, hordóval és tanninokkal, valamint maximumra tekert fekete gyümölcsökkel. Peter Sisseck "neoklasszikusnak" hívja ezt az új sítlust, melynek lényege a kicsivel koraibb szüret, nagyobb hozam, több gyümölcs, elegánsabb, áramvonalasabb szerkezet... A fő szőlőfajta a tempranillo helyi változata, a tinta del pais (85%), ezt egészíti ki egy kis cabernet sauvignon, merlot és malbec. Közepes testű, finoman-puhán tanninos csúcsvörös, rengeteg piros és fekete bogyóval és a nagysága mellett meglepő frissességgel.
Zuazo Gaston Reserva
6.300 Ft
5.500 Ft
Corte Adami Valpolicella
4.600 Ft
4.000 Ft
Agerre Txakoli
5.200 Ft
4.550 Ft
Zöldalmás, lime-os, egreses aromák tömkelege. Nagyon kellemes, frissítő savérzet, zöld karakter, alacsony alkohol, egy kis szénsav és tengeri (mit tengeri, óceáni!) sós, brutálisan citrusos, hűsítő utóíz. A legeslegjobb limonádé - a baszkok 4 fokosra hűtik és jó magasról töltik a pohárba, hogy minél intenzívebb legyen a felhabzása. Addiktív cucc, lehetetlen egy palacknál leállni vele...
Beso de Vino Rosé
3.450 Ft
2.950 Ft
Corte Adami Soave
3.600 Ft
3.150 Ft
Tipikus soavés illat fehér szirmú virágokkal és fehér húsú gyümölcsökkel, plusz egy kis citrusossággal. Kézzel szüretelték, majd a kierjedt bort 2 hónapig seprőn tartották és folyamatosan kevergették (battonage). Közepes testű, jó savú, friss, "itatós" fehérbor, érezhető, funky ásványossággal az utóízben.
De Moya Julia
7.850 Ft
6.850 Ft
Ugyanarról a területről származik, ahonnan a kistesója, a Gloria, azaz 650 méter magas, keleti kitettségű ültetvényről, de itt már 60 évesek a tőkék! Nagy hordóban erjedt, majd válogatott francia új hordókban érlelődött 18 hónapig. Nagy szerkezetű, testesebb, hordósabb, fűszeresebb monastrell.