Bruno Zanatta venetói borász beleszeretett Szardíniába, és addig nem nyugodott, amíg nem sikerült vásárolnia 20 hektár szőlőt kedvenc szigetén. Aztán vett még százat. Így 2005-re már egész szép méretű birtokkal büszkélkedhetett, melyet a két helyi szőlőfajtára, a vermentinóra és a cannonaura alapozott. A borászat 2008-ra készült el, azóta ez a fiatal borászat folyamatosan bizonyítja, hogy a két eltérő borvidéken szerzett tapasztalattal, komoly szakmai tudással és modern technológiával csodás borok készíthetők.
Vigneti Zanatta Tarara Cannonau di Sardegna Riserva
4.100 Ft
3.500 Ft
Vigneti Zanatta Moscato Spumante
4.100 Ft
3.500 Ft
Vigneti Zanatta Renarossa Monica di Sardegna
Oké, tudjuk, hogy a “mónikázás kétezer”, de hát infláció van… Egyébként a Vigneti Zanattáé egy egészen kiemelkedő monica: sok piros gyümölccsel és egy kis gyógynövényességgel, ráadásul a tanninérzet is egész jó (ami elég ritka a monicánál). Szóval ha szeretnéd egyszer kipróbálni ezt a csak Szardínián megtalálható fajtát, mindenképp jó választás!
Évjárat | |
---|---|
Szölőfajta | |
Szín | |
Típus | |
Palackméret |
Kategóriák: Külföldi borok, Olasz borok, Szardínia
Link másolása
Leírás
Szállítási információk
Szállítási információk
Szállítás belföldön
Foxpost automatába (1500 - 4000 Ft, palackszámtól függően).
A pontos szállítási árat a kosár oldaladon találod.
Ingyenes opciók:
- Az átvételi ponton szállítási díj nélkül átvehetők a borok, palackszámtól függetlenül.
Cím: 1138 Budapest, Szekszárdi utca 17. földszint 2.
Nyitva tartás: H-CS 15:00 - 18:00
- Továbbá 24 palack feletti rendelés esetén a szállítás Foxpost automatába is ingyenes.
Kapcsolódó termékek
Il Colle Prosecco Frizzante Brut
3.950 Ft
3.300 Ft
Bodegas Hacienda Monasterio
21.300 Ft
17.900 Ft
Őrületesen, zsongítóan harmonikus és komplex vörösbor, az előző évjáratokhoz képest slankított testtel, hordóval és tanninokkal, valamint maximumra tekert fekete gyümölcsökkel. Peter Sisseck "neoklasszikusnak" hívja ezt az új sítlust, melynek lényege a kicsivel koraibb szüret, nagyobb hozam, több gyümölcs, elegánsabb, áramvonalasabb szerkezet... A fő szőlőfajta a tempranillo helyi változata, a tinta del pais (85%), ezt egészíti ki egy kis cabernet sauvignon, merlot és malbec. Közepes testű, finoman-puhán tanninos csúcsvörös, rengeteg piros és fekete bogyóval és a nagysága mellett meglepő frissességgel.
Cantina San Donaci Contrada del Falco
4.500 Ft
3.900 Ft
Illatában enyhe piros bogyósok, ribizli, szilva, aztán idővel megjelennek az aszalványok is és a borsos fűszeresség. 50% negroamaro, 25% malvasia nera, 25% primitivo. Szép, érett tanninok, pugliai borhoz képest meglepően jó savérzet, fűszeres, enyhén hordós utóíz. Arányos, egyensúlyos, szofisztikált darab - nem a lágy, puha Puglia játékmackó, vannak azért oroszlánkörmei.
Cantina San Donaci Primus Primitivo di Manduria
4.450 Ft
3.900 Ft
Il Colle Prosecco DOCG
5.150 Ft
4.500 Ft
Conegliano - Valdobbiadene DOCG területről származó szuper ár-érték arányú, magas minőségű prosecco, a glera mellett egy kevés pinot blanc-nal. Az illatban citrusok, almás és szőlős jegyek, kóstolva alma, zöldalma, birs játszik. Krémes, egyensúlyos, száraz, frissítő darab, mely a '22-es Vinitalyn, a 5StarsWines-on 95 pontot kapott - a legmagasabbat a proseccók mezőnyében!
Corte Adami Soave
3.600 Ft
3.150 Ft
Tipikus soavés illat fehér szirmú virágokkal és fehér húsú gyümölcsökkel, plusz egy kis citrusossággal. Kézzel szüretelték, majd a kierjedt bort 2 hónapig seprőn tartották és folyamatosan kevergették (battonage). Közepes testű, jó savú, friss, "itatós" fehérbor, érezhető, funky ásványossággal az utóízben.
Concilio Pinot Grigio
3.500 Ft
2.990 Ft
Trentino D.O.C. alacsonyabb részeiből származik, hordalékos talajról, ahol a pinot grigio nagyon jól érzi magát és közepesen telt, barackos-gyümölcs bort ad. Az illatban a fehér húsú gyümölcsök mellett enyhe mézesség is megjelenik. Néhány hónapig seprőn tartották - friss, de mégis arányosan testes szürkebarát született a Dolomitok lábainál...
De Moya Gloria
5.300 Ft
4.500 Ft
650 méter magasan lévő termőterület, 40 éves tőkék, organikus művelésmód... Csak a színlét használták, mely először acéltartályban volt, majd használt francia hordókban 12 hónapig. Komplex, gyümölcshangsúlyos, 100% monastrell fajta. A nagy tengerszint feletti magasságnak és a kitettségnek köszönhetően a savak is egész szépen megmaradtak - egyensúlyos, "balanszban" lévő darab!