“Enrique Mendoza – az ember, aki feltette Alicantét a világ bortérképére” – olvasható a Bor Világatlaszában, és tényleg: az ő 1989-es érkezéséig mérsékelten beszélhetünk csak minőségi bortermelésről ebben a forró, délkelet-spanyolországi térségben. Enrique Mendoza és fia, Pepe Mendoza a minimális intervenció hívei, azaz lehetőség szerint hagyják idős szőlőtőkéiket, hogy boldoguljanak – nincs gyomirtózás és felszívódó szerek használata, minden a biodinamikus művelésmód szerint zajlik a szőlőben. Kezdetben foglalkoztak nemzetközi fajtákkal is, de ma már boraik jelentős többsége a helyi körülményekhez jól alkalmazkodó monastrell szőlőből készül. Top minőségű boraikat hamar felfedezte a világ és a nagy nemzetközi borpontozó mesterek is, akik nem restek 90+ pontszámokkal megsorozni az EM-borokat évjáratról évjáratra. Szerencsére az árak ettől még reálisak maradtak…
Kosár “Cantina San Donaci Anticaia Negroamaro Salento” a kosárba helyezve.
Elfogyott!
Giró Ribot Uma Brut Cava Gran Reserva
4.950 Ft
4.300 Ft
Eidosela Albarino
4.950 Ft
4.300 Ft
Enrique Mendoza La Tremenda Blanco
Viszonylag ritka bor: sauvignon blanc Spanyolországból. Zöldalma, gyógynövények, plusz egy kis mentásság illatban, intenzív citrusos, lime-os aromák, jó savak kóstolva. Nagyon hosszú és friss utóíze van, komplex sauvignon blanc egy kis helyi merseguera szőlővel megfirkálva.
Szölőfajta | |
---|---|
Szín | |
Típus | |
Palackméret | |
Évjárat |
Elfogyott
Link másolása
Leírás
Szállítási információk
Szállítási információk
Szállítás belföldön
Foxpost automatába (1500 - 4000 Ft, palackszámtól függően).
A pontos szállítási árat a kosár oldaladon találod.
Ingyenes opciók:
- Az átvételi ponton szállítási díj nélkül átvehetők a borok, palackszámtól függetlenül.
Cím: 1138 Budapest, Szekszárdi utca 17. földszint 2.
Nyitva tartás: H-CS 15:00 - 18:00
- Továbbá 24 palack feletti rendelés esetén a szállítás Foxpost automatába is ingyenes.
Kapcsolódó termékek
Cantina San Donaci Anticaia Negroamaro Salento
3.600 Ft
3.150 Ft
A fajtára jellemző sokrétű illattal indít: van benne sok fekete gyümölcs, áfonya, édesgyökér, kakaó... Aztán a szájban már csak simogat: enyhék a tanninok, legfeljebb közepes a savérzet - és megmarad a sok, érett piros és fekete bogyós gyümölcs. Csak acéltartályban volt, hordófűszerek tehát itt nem jönnek az utóízben, de enyhén megjelenik a fajtajelleges finom mandulás kesernye, amiről a negroamaro szőlő a nevét is kapta.
Grandes Vinos El Circo Forzudo Crianza
3.350 Ft
2.900 Ft
Szépen megérett bor, mely most már mutat dohányos, leveles "tercier" jegyeket is. Mellette meggy, aszalt meggy és hordós-pörkölt kávés aromák is megjelennek. Az az igazság, hogy a raktárunk egy eldugott sarkában felejtettünk 5 kartont, és most, amikor megtaláltuk, megdöbbentünk, milyen szépen és előnyösen öregedett meg. :)
Cantina San Donaci Contrada del Falco
4.500 Ft
3.900 Ft
Illatában enyhe piros bogyósok, ribizli, szilva, aztán idővel megjelennek az aszalványok is és a borsos fűszeresség. 50% negroamaro, 25% malvasia nera, 25% primitivo. Szép, érett tanninok, pugliai borhoz képest meglepően jó savérzet, fűszeres, enyhén hordós utóíz. Arányos, egyensúlyos, szofisztikált darab - nem a lágy, puha Puglia játékmackó, vannak azért oroszlánkörmei.
Corte Adami Soave Classico Cimalta
4.300 Ft
3.750 Ft
Minimum 30 éves tőkékről származik, a Soave Classico területről. Kézzel szüretelték, majd négy hónapig tartották seprőn. A szokásos soavés virágos és érett sárga gyümölcsös aromák mellett érezhetően megjelenik a vulkanikus talajra utaló ásványos karakter. Nagy gyümölcskoncentráció és szép hossz... 100% garganega szőlőből készült. Trebbiano, az nuku.
Cava Grimau Reserva Familiar
8.500 Ft
7.350 Ft
De Moya Julia
7.850 Ft
6.850 Ft
Ugyanarról a területről származik, ahonnan a kistesója, a Gloria, azaz 650 méter magas, keleti kitettségű ültetvényről, de itt már 60 évesek a tőkék! Nagy hordóban erjedt, majd válogatott francia új hordókban érlelődött 18 hónapig. Nagy szerkezetű, testesebb, hordósabb, fűszeresebb monastrell.
Zuazo Gaston Reserva
6.300 Ft
5.500 Ft
De Moya Gloria
5.300 Ft
4.500 Ft
650 méter magasan lévő termőterület, 40 éves tőkék, organikus művelésmód... Csak a színlét használták, mely először acéltartályban volt, majd használt francia hordókban 12 hónapig. Komplex, gyümölcshangsúlyos, 100% monastrell fajta. A nagy tengerszint feletti magasságnak és a kitettségnek köszönhetően a savak is egész szépen megmaradtak - egyensúlyos, "balanszban" lévő darab!